Ηλεία: Ενίσχυση «στόλου» για αντιπυρική περίοδο

image 594233

Με τη διάθεση τριών επιπλέον αυτοκινήτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας από τον Δήμο της Ηλιδας και τη συνδρομή τριών εναέριων μέσων ενισχύεται η προληπτική γραμμή για την προστασία από ενδεχόμενες πυρκαγιές ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες.

O σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης του συντονιστικού τοπικού οργάνου, όπου επικαιροποιήθηκε το σχέδιο και δημιουργήθηκε  ο «χάρτης» των προληπτικών δράσεων και ενεργειών.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφόρου τόνισε εξ αρχής την αναγκαιότητα  απόλυτης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την υποστήριξη του έργου της ΠΥ στις προσπάθειες κατάσβεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Ο  διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας, Κώστας Χριπάτσιος αρχικά ανέφερε πως θεωρεί δεδομένη την άριστη συνεργασία με τον δήμο και τους φορείς στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση δασικών και αγροτικών πυρκαγιών και ενημέρωσε ότι η έχει προβεί στους απαραίτητους ελέγχους των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει, ώστε να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών και 3 πτητικά μέσα, δύο αεροσκάφη τύπου Canantair και  ένα ελικόπτερο, Erickson, ώστε να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος, συνεργεία του δήμου εργάζονται ήδη για την  αποκομιδή κλαδιών και ξερών χόρτων απ’ τους κοινόχρηστους χώρους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της οργάνωσης από την πλευρά προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και ιδίως στη δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας και της προσοχής που πρέπει να επιδείξουν ώστε να απομακρυνθούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές, που περιέχουν  ύφλεκτα υλικά, όπως ξερά κλαδιά και χόρτα και αποτελούν εστίες δημιουργίας πυρκαγιάς.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι είναι αναγκαίο οι δημότες να προχωρήσουν στους απαραίτητους καθαρισμού ιδιοκτησιών τους. Για την ομαλή αποκομιδή, ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνουν πρώτα τον Δήμο πριν τα τοποθετήσουν εκτός των ιδιοκτησιών τους, έτσι ώστε να προγραμματίζεται σωστά η αποκομιδή απ’ τα αρμόδια συνεργεία.

Απ’ όλους τονίσθηκε η αναγκαιότητα 24ωρης ετοιμότητας και στενής συνεργασίας, ώστε εάν και όταν χρειαστεί να παρέμβουν αυτό να γίνει άμεσα.

Αν και η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου βρίσκει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθ’ όλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, για τον Νομό Ηλείας η αντιπυρική περίοδος αποτελεί μια δύσκολη σεζόν σε ετήσια βάση.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n