Ηλεία: Φουρτούνες φέρνει η “περιχαρακωμένη” κρουαζιέρα

Επιστολή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλος προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Ζητά να παρέμβει προς τους φορείς διακίνησης των τουριστών, ώστε να είναι απολύτως ενήμεροι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις περιοχές υποδοχής των ταξιδιωτών της κρουαζιέρας

krouziera

Οι δίαυλοι άνοιξαν αλλά αυτό είναι μάταιο, καθώς στον «χάρτη της κρουαζιέρας» δεν συμπεριλαμβάνονται οι τοπικές οικονομίες, παρά το γεγονός ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τηρούνται κατά γράμμα από τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες τους τελευταίους 18 μήνες «συνθλίβονται στα βράχια» της πανδημίας.

Οι συγκεκριμένες και επιλεκτικές μετακινήσεις των ταξιδιωτών, τις οποίες έχουν προαποφασίσει οι φορείς διακίνησής τους, προκαλούν αναβρασμό στους επιχειρηματίες απ’ άκρη σ’ άκρη  της χώρας, οι οποίοι δεν βρίσκουν αιτιολογημένες απαντήσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η δεδομένη κατάσταση και ο αναβρασμός που επικρατεί στους κόλπους των επαγγελματιών προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου. Ο κ. Γεωργιόπουλος ζητά από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να παρέμβει προς τους φορείς διακίνησης των τουριστών, ώστε να είναι απολύτως ενήμεροι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις περιοχές υποδοχής των ταξιδιωτών της κρουαζιέρας, με στόχο την άρση του αποκλεισμού των Covid free περιοχών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Στην επιστολή του, ο κ. Γεωργιόπουλος επισημαίνει  ότι: «με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την επανάληψη των δρομολογίων της κρουαζιέρας, πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να τηρούνται στην περιοχή, ώστε το μήνυμα ασφάλειας στους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας να είναι ιδιαίτερα ισχυρό».

«ΝΗΣΙΔΑ»
Όπως έγινε γνωστό από το δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, η ευρύτερη περιοχή παρέμεινε όλο το διάστημα της πανδημίας ασφαλής «νησίδα», με μηδενικά κρούσματα και μεγάλη συμμετοχή εμβολιασμών μεταξύ κατοίκων και επαγγελματιών. «Επειδή αυτό δεν μπορεί να είναι γνωστό στους φορείς διακίνησης των τουριστών, ζητούμε την παρέμβασή σας προκειμένου να απαλειφθούν φαινόμενα φοβίας και επιλεκτικών επισκέψεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις», αναφέρει προς τον υπουργό Τουρισμού ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
Στην ίδια επιστολή διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι όλες οι επιχειρήσεις-μικρές και μεγάλες- είναι απολύτως εναρμονισμένες και εφαρμόζουν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Τόσο οι μονάδες φιλοξενίας όσο και εκείνες της εστίασης, της αναψυχής και του λιανεμπορίου, είναι στο σύνολό τους απόλυτα εναρμονισμένες», ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος της Ολυμπίας.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το ζήτημα της «επιλεκτικής» κρουαζιέρας δεν απασχολεί μόνον τον νομό Ηλείας αλλά το σύνολο των περιοχών της χώρας, τα λιμάνια των οποίων αποτελούν πύλες εισόδου για την κρουαζιέρα. Αυτό ξεκαθαρίζει ο κ. Γεωργιόπουλος προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, διευκρινίζοντάς του ότι βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με όλους, όπως είναι η Κέρκυρα και η Ρόδος. Μάλιστα, προσκαλεί και παρακινεί τον υπουργό Τουρισμού να διοργανώσει διαδικτυακή συνάντηση, ώστε με τη δική του συνδρομή να διορθωθούν οι αρρυθμίες που παρατηρούνται.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η κρουαζιέρα στην προ πανδημίας εποχή αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι τροφοδοσίας της λεγόμενης τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας σημαντικά τον κύκλο εργασιών πολλών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτές, έχουν δεχθεί και δέχονται σοβαρό οικονομικό πλήγμα τους τελευταίους 18 μήνες. Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος της Ολυμπίας καλεί σε σύμπραξη τον υπουργό Τουρισμού, ώστε να κερδίσουν έγκαιρα και τη σημαντική αγορά της κρουαζιέρας προς όφελος των τοπικών οικονομιών αλλά και της χώρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αστυνομια 1
rapid tests koronoios
prosaraxi ploiou
καλογεροπουλος e1625681615309