Ηλεία: «Καμπανάκια» κατάρρευσης του συστήματος υγείας

image 619651

Καμπανάκι προς πάσα κατεύθυνση για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Ηλεία έκρουσαν οι σύλλογοι των εργαζομένων στο νομό, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Πύργου, απ’ όπου κάλεσαν την Πολιτεία να ενισχύσει το ΕΣΥ του νομού πριν αυτό καταρρεύσει.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Θεοδώρα Νικολοπούλου, εξέφρασε ανησυχία για διάλυση του συστήματος και εκτίμησε ότι η κατάρρευσή του θα επιφέρει μεγάλο κίνδυνο στους πολίτες, αφού ουσιαστικά θα είναι αδύνατη η παροχή ιατρικής φροντίδας.

ΠΙΕΣΗ

Εκτενή αναφορά στην αφόρητη πίεση την οποία δέχεται η τοπική νοσηλευτική μονάδα έκανε και η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Μαλβίνα Κερερέ. Τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία, όπως δήλωσε, έχουν ανασταλεί και ολόκληρες κλινικές – όροφοι έχουν μετατραπεί σε κλινικές κορονοϊού. Οι 15 παραιτήσεις των ιατρών έχουν οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες και, όπως φαίνεται, σύντομα η Παθολογική κλινική θα υποχρεωθεί να λειτουργεί με έναν μόνο ιατρό.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο πρόεδρος των καθηγητών ΜΕ Ηλείας, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, κάλεσε την πολιτεία να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για το σύνολο του προσωπικού της νοσηλευτικής μονάδας, κάτι που αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να  διασφαλιστούν ανθρώπινες  συνθήκες εργασίας και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

ΓΥΜΝΙΑ

«Αυτήν την περίοδο το νοσοκομείο είναι όρθιο χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του», δήλωσαν οι πρόεδροι των συλλόγων εργαζομένων των Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος και Ανδρέας Ασημακόπουλος. Οπως ανέφεραν, η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τη γύμνια του δημοσίου συστήματος υγείας στο νομό.

 Του ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καικα μαντανικα 0001
collage 51 e1627202401363
santor 0037
δουζδαμπανηςφωτο