Ηλεία: Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλος για το Αθλητικό Κέντρο

Παρέμβαση για το Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας έκανε και η εταιρεία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε.», ως νόμιμος εκπρόσωπος

athlitiko kentro platanos Απεικόνιση του Αθλητικού Κέντρου στον Πλάτανο

«Άστραψε και βρόντηξε» ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» την περασμένη Πέμπτη που αφορά στη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Αρχαία Ολυμπία. Οι αναληθείς αναφορές και δημόσιες τοποθετήσεις  του δημάρχου Πύργου οδήγησαν στην «έκρηξη» του κ. Γεωργιόπουλου, ο οποίος  διεμήνυσε ότι το άτυπο νεοσύστατο «όργανο» αιρετών  δεν έχει ιστορική και πολιτική σχέση με το Αθλητικό Κέντρο, «του οποίου την οραματική του διάσταση προσπαθεί να οικειοποιηθεί», όπως είπε.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ

Στην προσπάθειά του να «ρίξει φως» ο κ. Γεωργιόπουλος τονίζει  πως όλες οι δημοτικές αρχές της Ολυμπίας μέχρι σήμερα, παρά την εκκρεμούσα δικαστικά διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ από τους μελετητές, την 10χρονη οικονομική κρίση που καθιστούσε δύσκολο εγχείρημα  ένα έργο 40 περίπου εκατ. ευρώ «είχαν ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου της Αρχαίας Ολυμπίας και όχι του νομού Ηλείας, όπως εκ του πονηρού αναφέρεται», όπως είπε.

 

ΜΗΝΥΜΑ

«Στα όρια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με βάση τις δικές μας μελέτες τις οποίες αναθέσαμε, πληρώσαμε και κατέχουμε και πάνω στις προσπάθειες όλων των δημοτικών αρχών από το 1998 ως σήμερα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζει και να εξαγγέλλει οτιδήποτε. Δεν θα το επιτρέψουμε», αναφέρει ο κ. Γεωργιόπουλος. Διευκρίνισε δε, ότι καθένας που επιθυμεί να βοηθήσει τις προσπάθειες του δήμου και της περιφέρειας για την υλοποίηση του στόχου, είναι ευπρόσδεκτος.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Επί ένα και πλέον χρόνο, ο δήμος σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη,  έχουν συσκεφθεί με όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στο ανώτατο επίπεδο, προετοιμάζοντας με τον αρτιότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τη μελετητική ωριμότητα του έργου. Στόχος είναι, όπως διευκρινίζει ο κ. Γεωργιόπουλος, να τύχουν του καλύτερου συνδυασμού των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ

Στη δημόσια τοποθέτησή του, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας επισημαίνει ότι ένα τέτοιου κόστους έργο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρισή του και δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά τεχνάσματα.  «Οι πρόθυμοι αφελείς, οι όψιμοι αγωνιστές και οι παλαιόθεν «πονηροί» δεν έχουν να μας επιδείξουν κάποια πρόσφατη ή παλαιότερη επιτυχία τους, οπότε θα ήταν καλό να οριοθετήσουν τη δράση τους, αφού πρώτα τιθασεύσουν την σκέψη τους», επισημαίνει ο κ. Γεωργιόπουλος.

 

ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ

Παρέμβαση για το Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας έκανε και η εταιρεία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε.», ως νόμιμος εκπρόσωπος. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Πέτρος Συναδινός, δήλωσε ότι «ούτε γνωρίζουμε, ούτε συμφωνούμε, ούτε έχουμε εξουσιοδοτήσει κάποιο μέλος της σύμπραξης να μας εκπροσωπήσει στην εκδήλωση της 27ης Ιουνίου 2021 στον Πύργο με θέμα δημιουργία Ολυμπιακού Αθλητικού κέντρου νομού Ηλείας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

217742889 306541744581229 7871123058709626870 n e1627808796536
mixanima erimanthos e1627817018464
θερινο σχολειο
kolokouris 6 2 2020