Ηλεία – Ολυμπία: Στον Πέτσα ο Γεωργιόπουλος με πολλά θέματα στην ατζέντα

image 618901
Με ανοιχτή ατζέντα επό πολλών και σοβαρών θεμάτων και πρωτίστως με αίτημα την αύξηση των χρηματοδοτήσεων λόγω ιδιαιτερότητας της Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε η συνάντηση του δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σε πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας.

Το θετικό κλίμα επιβεβαιώθηκε εμπράκτως με την απόφαση του υπουργού να χρηματοδοτήσει με 100.000 ευρώ τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης της περιοχής.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει στη διάθεσή της για ν’ αντλεί πόρους από το υπουργείο, με τον κ. Γεωργιόπουλο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα αύξησης των κονδυλίων προς την Αρχαία Ολυμπία, από την στιγμή που αποτελεί πυρήνα παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω του ιδιαίτερου πολιτιστικού της βάρους. «Αν και εμφανίζεται ως μικρός πληθυσμιακά Δήμος, εντούτοις καλείται να συντηρεί υποδομές που πρέπει να ανταποκρίνονται επαρκώς, ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες και σε ένα πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών», είπε στον υπουργό ο δήμαρχος.

«ΤΡΙΤΣΗΣ»
Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε διεξοδικά ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει κάνει σημαντική προεργασία για ένταξη μελετών και έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ του ζητήθηκε η υψηλότερη δυνατή χρηματοδότηση. Οι προτάσεις που ήδη ο Δήμος έχει καταθέσει αλλά κι αυτές που θα υποβάλει σε άμεσο χρονικό διάστημα, αφορούν στην Αγροτική Οδοποιία, την Υδρευση και Αποχέτευση, την αντισεισμική προστασία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό κ.λπ. όπως και μεγάλες υποδομές.

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»
Στη συνάντηση τέθηκαν στο κυβερνητικό στέλεχος και εκκρεμότητες του Δήμου από το παλαιό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» όπως το αίτημα χρηματοδότησης (600.000 ευρώ) για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και ένα ακόμα για δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων (370.000 ευρώ).

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμφαση έδωσε ο κ. Γεωργιόπουλος και στην ιδιαιτερότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ως ενός τόπου εθνικής και διεθνούς σημασίας, με χιλιάδες επισκέπτες αλλά και την κορυφαία παγκοσμίως Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, κάθε 2 χρόνια, που απαιτεί παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάτι που επιβαρύνει τα οικονομικά του, καθότι τα έξοδα είναι δυσανάλογα με την τακτική κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει.
Ο κ. Πέτσας έδειξε να κατανοεί πλήρως και να θέλει να στηρίξει το παραπάνω αίτημα. μεσολαβώντας για την επίλυσή του στην κατεύθυνση μιας προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το υπουργείο Πολιτισμού, εξαιτίας του ρόλου του που αναμφίβολα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα από την Πολιτεία.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

καικα μαντανικα 0001
collage 51 e1627202401363
santor 0037
δουζδαμπανηςφωτο