Ηλεία – Πλημμύρες: Διπλές οι αιτήσεις για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Οι παραγωγοί καλούνται να κάνουν διπλή δουλειά προκειμένου να τύχουν των κρατικών αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ηλεία - Πλημμύρες: Διπλές οι αιτήσεις για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της ακριβούς αποτύπωσης των καταστροφών που υπέστησαν καλλιέργειες και αγροτικός εξοπλισμός από τις πλημμύρες ξεκινά απ’ την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας.

Οι παραγωγοί καλούνται να κάνουν διπλή δουλειά προκειμένου να τύχουν των κρατικών αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν χθες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα είναι διπλές, τόσο στην προαναφερθείσα υπηρεσία όσο και στον ΕΛΓΑ. Οι ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, σταβλικές εγκαταστάσεις και αγροτικές αποθήκες θα δηλώνονται αποκλειστικά και μόνον στον ΕΛΓΑ.

Στον αντίποδα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα δέχεται αιτήσεις για τις επιτροπές κρατικής αρωγής από πλημμυροπαθείς παραγωγούς για ζημιές που αφορούν σε αγροτικά μηχανήματα, όπως γεωργικούς ελκυστήρες, αγροτικά εργαλεία, μοτέρ. Η ίδια υπηρεσία θα δέχεται, επίσης, αιτήσεις για καταστροφές σε μεταποιημένα προϊόντα, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και αγροτικές περιφράξεις.

Πέρα από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης ξεκίνησε από χθες τη καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε οικίες και οικοσκευές, προκειμένου τριμελής επιτροπή να εξετάσει τα αιτήματα των πολιτών για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι πληγέντες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες (Βουπρασία, Λεχαινά, Ανδραβίδα και Κάστρο-Κυλλήνη) μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, όπως την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τελευταίου φορολογικού έτους, για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και την τελευταία υποβληθείσα δήλωση στοιχείων ακινήτου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Μέχρι το βράδυ χωρίς νερό η Παραλία - Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ
Αιγιαλεία: Δημοτικό υπάλληλο με εξειδίκευση στην Πολιτική Προστασία τον έκαναν υπεύθυνο νεκροταφείων
Καλάβρυτα: Νέα rapid test την Παρασκευή στο νοσοκομείο
Πάτρα - Επιδόματα: Κινδυνεύουν 500 να μείνουν χωρίς χρήματα! - Ώρες αγωνίας για εκατοντάδες νοικοκυριά

ΧΡΗΣΙΜΑ