Ηλεία: Στον ΕΟΤ και πλώρη στον τουρισμό ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Τι “βγήκε” από την συνάντησης του Δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα και την πρόεδρο του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου, στην Αθήνα.

ΕΟΤ

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στο μέτωπο του τουρισμού και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, κατά μήκος του οποίου δραστηριοποιείται το «βαρύ πυροβολικό» της πολυτελούς φιλοξενίας, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης ανάμεσα στον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Λέντζα και την πρόεδρο του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου, στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο  δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στο τουριστικό προϊόν και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξής του μέσα από την αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων που διαθέτει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Η ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, η οποία καλούσε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό ως τις 14 Ιουνίου, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εισροή τουριστών.  «Αυτό το δεδομένο έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον κλάδο της φιλοξενίας στην περιοχή μας οδηγώντας την σαιζόν χρονικά πίσω», δήλωσε μιλώντας στην «Π» ο κ. Λέντζας μετά τη συνάντηση την οποία είχε με την πρόεδρο του ΕΟΤ.

ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ
Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι οι μειωμένες -ή σχεδόν μηδενικές- εισροές τουριστών στις 5στερες και λοιπές τουριστικές μονάδες του δήμου σε σύντομο χρόνο θα αποτελέσουν παρελθόν. «Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου και ύστερα», δήλωσε μιλώντας στην «Π» ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Από το τέλος του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής, οι πληρότητες θα είναι υψηλές δημιουργώντας μια αίσθηση κανονικότητας.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Οι χρηματοδοτικές ροές από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ανάμεσα στην κ. Γκερέκου και τον κ. Λέντζα, με τον δήμαρχο να εστιάζει στο πλάνο της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη του πλούσιου φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού προφίλ του δήμου αναφέροντας ως παράδειγμα τη μελέτη για την ανάδειξη του μοναδικού δάσους της Στροφυλιάς. « Τα κονδύλια που ενεργοποιούνται είναι τόσο σημαντικά που, αξιοποιώντας τα σωστά, μπορούμε να αλλάξουμε την τροχιά του δήμου φέροντας δυναμική και ανθεκτική ανάπτυξη», είπε ο κ. Λέντζας. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΕΟΤ και ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συζήτησαν εκτενώς και τη δυνατότητα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο αγροτουρισμός και ο εκκλησιαστικός τουρισμός.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
Ο κ. Λέντζας ενημέρωσε, ακολούθως, την πρόεδρο του ΕΟΤ για τη λειτουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη και τα οφέλη που θα φέρει στην τοπική οικονομία. Ο ίδιος δήλωσε στην «Π» ότι εκτιμά πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εκδοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας του δίνοντας το «πράσινο φως» για τις πτήσεις. Ο τεχνικός φάκελος που αφορά στην αδειοδότηση κατατέθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Η εξασφάλιση της άδειας θα οδηγήσει στο τελικό στάδιο του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή της υποδομής και την ανάληψη της διαχείρισης του υδατοδρομίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Αντζελα Γκερέκου θα επισκεφθεί-το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου- τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η δημοτική αρχή στοχεύει στο να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς η πρόεδρος του ΕΟΤ τη μεγάλη δυναμική της περιοχής, τις παραλίες και τα ιστορικά σημεία του δήμου, ώστε να αξιοποιηθεί η δυνατότητα της προβολής του σε Ελλάδα και εξωτερικό.