Ηλεία: «Τρέχουν» για θωράκιση από πλημμύρες

Οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών, Θ. Μαυρομάτης, και Π.Ε. Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, έκαναν αυτοψία στον ποταμό Ενιπέα, στο σημείο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα.

ileia Αυτοψία Μαυρομάτη και Γιαννόπουλου στον Ενιπέα

Μάχη με τον χρόνο φαίνεται να δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την θωράκιση -στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν- των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Αν και οι διαδικασίες για πρόσθετα έργα, κατά τη δήλωση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, ξεκίνησαν άμεσα, ο χρόνος λειτουργεί ενάντια στην έγκαιρη εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων.

Χθες, οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών, Θ. Μαυρομάτης, και Π.Ε. Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, έκαναν αυτοψία στον ποταμό Ενιπέα, στο σημείο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του τεχνικού συμβουλίου δημοσίων έργων της Π.Ε. Ηλείας αναμένεται να εγκριθούν οι συμπληρωματικές συμβάσεις δυο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να επεκταθεί η «αντιπλημμυρική ομπρέλα» στις πληγείσες περιοχές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών αγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε γενικές παρεμβάσεις. Της αυτοψίας στον Ενιπέα ποταμό, προηγήθηκε, χθες,  σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, για διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειών αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, μέσω της Πολιτικής Προστασίας. Μνεία έγινε και για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν σε υδατορέματα στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ ακολούθησε αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης στα πυρόπληκτα στην βάση των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων μετά τις αυτοψίες των στελεχών της.

Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτήρισε ως  σημαντική εξέλιξη την επίσπευση των διαδικασιών, που απαιτούνταν και τη διευθέτηση των λεπτομερειών, για την έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων των αντιπλημμυρικών έργων, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

tsolias 1
sillipsi aniliki
kyritopoulos
emporikos1