Ηλεία: Τρέμουν νέο “ολοκαύτωμα”

Υπό τον φόβο, περιοχές του νομού να ζήσουν ένα νέο 2007, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές απ’ τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαψαν σχεδόν απ’ άκρη σ’ άκρη τον νομό, αυτοδιοίκηση και Πυροσβεστική Υπηρεσία μπαίνουν σε κόκκινο συναγερμό διαρκείας.

lexaina fotia

Επαγρύπνηση, ετοιμότητα και πρόληψη είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής που ακολουθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ηλεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη και δύσκολη καιρικά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών -που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών- αρχής γενομένης από σήμερα.

Υπό τον φόβο, περιοχές του νομού να ζήσουν ένα νέο 2007, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές απ’ τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαψαν σχεδόν απ’ άκρη σ’ άκρη τον νομό, αυτοδιοίκηση και Πυροσβεστική Υπηρεσία μπαίνουν σε κόκκινο συναγερμό διαρκείας. Ταυτόχρονα, ανοίγουν κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πολυήμερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών.

ΠΥΡΓΟΣ
Ο Δήμος του Πύργου ετέθη, από χθες, σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ύστερα και από τις σχετικές προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή το μακρόχρονο κύμα υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να ενσκήψει. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις συναρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δασαρχείου, συνεπικουρώντας τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό και κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας.

ΟΛΥΜΠΙΑ
Σε αυξημένη κινητοποίηση βρίσκεται και ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Αρβανίτης, δήλωσε στην «Π» ότι: «Επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτή την εβδομάδα οι συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, επικοινωνήσαμε με τους προέδρους των κοινοτήτων έτσι ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και αυτοί και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, που έχουν συγκροτηθεί για την συνδρομή στην αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Σήμερα, μετά το μεσημέρι συγκαλείται εκτάκτως το συντονιστικό τοπικό όργανο της Αρχαίας Ολυμπίας και στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του δημάρχου, των αντιδημάρχων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των προέδρων των κοινοτήτων.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ
Παράλληλα, ο Δήμος του Πύργου προχωρά στη λειτουργία δύο κλιματιζόμενων αιθουσών καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, όπου εκεί μπορεί να βρει «καταφύγιο» κάθε πολίτης και ιδιαιτέρως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι ευάλωτα στο υψηλό θερμικό φορτίο. Οι ανοικτές για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες είναι ο χώρος του πρώην ΚΑΠΗ στην Αγία Βαρβάρα και το θεματικό πάρκο Ξυστρή.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ