Ηλεκτρικές κουβέρτες: Η μεγάλη ζήτηση που έχουν, η οικονομία στο ρεύμα και κατά πόσο είναι ασφαλείς 

«Στροφή» στις ηλεκτρικές κουβέρτες κάνουν οι καταναλωτές, προκειμένου να εξασφαλίσουν μεν τρόπο να ζεσταθούν αλλά και όσο πιο οικονομικά δε.

Οικονομία

Τρόπους για όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση στο κόστος της θέρμανσης προσπαθούν να βρουν  οι καταναλωτές οι οποίοι, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, στρέφονται στις ηλεκτρικές κουβέρτες.

Όπως σημείωσε καταναλωτής, «κάνει τη δουλειά της άψογα. Και τώρα που αρχίζουν τα κρύα, είναι ό,τι πρέπει». Ο ίδιος κατέφυγε στη λύση της ηλεκτρικής κουβέρτας για να ζεσταθεί τον χειμώνα και, μάλιστα, αποφάσισε να αγοράσει και μία δεύτερη για τον καναπέ του σπιτιού του. «Θέλω να πάρω κουβέρτα και για τον καναπέ. Να γλιτώσω, να κάνω οικονομία από αέριο και ρεύμα. Να ζεσταθώ λίγο με την κοπέλα μου τώρα που έπιασαν τα κρύα».

Πόσο ρεύμα καίει η χρήση τους

Σύμφωνα με επιχειρηματίες του κλάδου, η μονή ηλεκτρική κουβέρτα καίει όσο μια παλιά λάμπα, δηλαδή μόλις 60 watt. «Είναι 60 watt, σαν τρεις λάμπες οικονομίας θα σας πω», είπε ο ένας από τους επιχειρηματίες, ενώ ο άλλος σημείωσε, «Το υπόστρωμα καίει το δεκάωρο, 3 λεπτά. Όπως ακριβώς το λέω. Τρία λεπτά το δεκάωρο και από εκεί και πέρα είσαι ζεστός όλο το βράδυ».

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι ηλεκτρικές κουβέρτες αποτελούν την οικονομικότερη λύση στο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά με το κόστος της θέρμανσης. «Έχουμε αύξηση 100%. Πέρσι ήμασταν στα 5.000 θερμαινόμενα υποστρώματα και φέτος είμαστε στα 10.000. Κι ακόμα δεν έχει μπει ο χειμώνας», υπογραμμίζουν.

Οι τιμές για μία μονή ηλεκτρική κουβέρτα κυμαίνονται από 20 έως 35 ευρώ, ενώ, αντίστοιχα, μία διπλή ξεκινάει από 40 και δεν ξεπερνάει τα 90 ευρώ. «55 μέχρι 70 ευρώ φτάνουν ανάλογα με το τι θα ζητήσει. Υπάρχει μέχρι και με aloe vera», σημειώνουν οι επαγγελματίες. Ωστόσο, τα θερμαινόμενα υποστρώματα δεν φαίνεται να ξέφυγαν από το τσουνάμι ανατιμήσεων που πλήττει την αγορά. . «Αντίστοιχα πέρσι μπορούσαμε να βρούμε στα 15 ευρώ, φέτος και 10 ευρώ πάνω είναι η τιμή της», τονίζουν οι ίδιοι.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση της;

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που ανησυχούν για την ασφάλεια στη χρήση των ηλεκτρικών υποστρωμάτων καθώς υπάρχουν αναφορές για περιστατικά όπου εκδηλώθηκε φωτιά λόγο βραχυκυκλώματος στα καλώδια. Οι επιχειρηματίες του κλάδου διαβεβαιώνουν ότι, εφόσον οι κουβέρτες αγοράζονται από πιστοποιημένα καταστήματα και τα ίδια τα προϊόντα φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης της ΕΕ, η χρήση τους είναι απολύτως ασφαλής.

Παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η ζήτηση των ηλεκτρικών κουβερτών είναι ήδη τεράστια, και οι επαγγελματίες φροντίζουν από τώρα και προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιβωτός του κόσμου
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ARIEL
ΕΙΔΗΣΕΙΣ