Ηλιούπολη: Κρίσιμες ώρες για τη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου – Παραμένει στη ΜΕΘ μετά την ανακοπή
Η 50χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον «Ερυθρό Σταυρό» και έχει καρδιακή λειτουργία – Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν υπήρξε άμεσο πλήγμα από κεραυνό ή αν η ανακοπή συνδέθηκε με το ισχυρό σοκ από την κεραυνική δραστηριότητα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» η 50χρονη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, η οποία υπέστη ανακοπή το μεσημέρι της Τρίτης, την ώρα που η περιοχή βρισκόταν στο επίκεντρο έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.
Η εκπαιδευτικός παραμένει διασωληνωμένη, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο έχει καρδιακή λειτουργία. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς οι γιατροί περιμένουν να διαπιστώσουν εάν το καρδιακό επεισόδιο έχει προκαλέσει άλλες βλάβες και ποια μπορεί να είναι η έκτασή τους.
Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Αστυνομικά Πανοράματος της Ηλιούπολης, όπου στεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο καθώς και το 8ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη
Το βασικό ερώτημα παραμένει εάν η 50χρονη δέχθηκε άμεσα την επίδραση κεραυνού ή εάν υπέστη την ανακοπή έπειτα από το ισχυρό σοκ που προκάλεσε η πτώση κεραυνού στην περιοχή.
Οι πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Τρίτη έκαναν λόγο ακόμη και για άμεσο χτύπημα. Ιατρικές πηγές, ωστόσο, δεν είχαν επιβεβαιώσει αυτό το σενάριο, ενώ και στη νεότερη ενημέρωση επισημαίνεται ότι οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.
Η γυναίκα κατέρρευσε στον δρόμο και υπέστη καρδιακή ανακοπή. Στο σημείο ξεκίνησε προσπάθεια ανάνηψης, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ συνέχισαν την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.
Στον «Ερυθρό Σταυρό» οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, και σύστημα Lucas, το οποίο πραγματοποιεί αυτόματες θωρακικές συμπιέσεις κατά την ανάνηψη. Ακολούθησε η εισαγωγή της στη ΜΕΘ, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
Μαθητές έγιναν μάρτυρες του περιστατικού
Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που είχαν μόλις σχολάσει μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων που στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα, με αποτέλεσμα παιδιά να βρεθούν μπροστά στην κινητοποίηση για τη διάσωση της εκπαιδευτικού.
Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου παρέμειναν στο σχολείο μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να παραλάβει τη διευθύντριά τους.
Το pelop.gr είχε καταγράψει από το μεσημέρι της Τρίτης το περιστατικό, όταν οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι γυναίκα είχε καταρρεύσει μετά τον δυνατό κρότο κεραυνού στην Ηλιούπολη και οι διασώστες του ΕΚΑΒ επιχειρούσαν να την επαναφέρουν. Τότε δεν είχε ακόμη γίνει γνωστή η σημερινή εικόνα της νοσηλείας της ούτε είχαν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες της ανακοπής.
Η κατάσταση της 50χρονης παραμένει σοβαρή και η ιατρική παρακολούθηση των επόμενων ωρών αναμένεται να δώσει σαφέστερη εικόνα για την πορεία της υγείας της.
Ηλιούπολη: Γυναίκα κατέρρευσε μετά από δυνατό κρότο κεραυνού – Διασώστες της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News