Ινδία: Η στιγμή που γονείς πνίγουν το 5χρονο παιδί τους με καρκίνο στον Γάγγη για να το «θεραπεύσουν» – ΒΙΝΤΕΟ Σκληρές εικόνες

Αγόρι, πέντε ετών, με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγεται, καθώς η οικογένειά του το βυθίζει βίαια στον ποταμό Γάγγη της Ινδίας, θεωρώντας ότι θα το θεραπεύσει! Το βίντεο με την τραγωδία που δεν απέχει και πολύ από ανθρωποκτονία, κάνει τον γύρο των social media. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ινδία

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία όταν ένα πεντάχρονο αγόρι που είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγηκε από την ίδια του την οικογένεια που προσπαθούσε να το θεραπεύσει με νερό από τον ποταμό Γάγγη.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η αστυνομία λέει ότι το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε αφού οι γονείς του, οι οποίοι συνοδεύονταν από τη θεία του αγοριού, το βύθισαν στον ποταμό που διασχίζει τη βόρεια Ινδία σε μία προληπτική προσπάθεια να το θεραπεύσουν.

Η οικογένεια φέρεται να είχε ταξιδέψει από το Νέο Δελχί στο Haridwar στις 23 Ιανουαρίου για να πραγματοποιήσει την τελετή και να προσευχηθεί για το αγόρι.

Ο οδηγός ταξί τους είπε ότι το παιδί συνοδευόταν από τους γονείς του και μια γυναίκα συγγενή που προσδιορίζεται ως θεία του από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τους γονείς του 5χρονου να ψέλνουν προσευχές, καθώς η «θεία» του τον κρατούσε κάτω από το νερό.

Περαστικοί φαίνονται να επιχειρούν να σταματήσουν την οικογένεια, που κρατούσε το αγόρι κάτω από το νερό του Γάγγη, τα νερά του οποίου θεωρούνται ιερά για τους Ινδουιστές.

Το ίδιο βίντεο δείχνει στη συνέχεια τη «θεία» να αντιδρά και να χτυπά εκείνους που βγάζουν το αγοράκι από τον ποταμό.

Οι σκληρές εικόνες:

Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν επισήμως ότι πέθανε.

Σε άλλο σημείο, η «θεία» του αγοριού φαίνεται να φωνάζει ότι ο ανιψιός της θα επιστρέψει στη ζωή.

Όπως αναφέρει η «Daily Mail», όλα τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Haridwar, ο Swantantra Kumar, είπε: «Φαίνεται ότι έφεραν το αγόρι εδώ επειδή πίστευαν ότι ο Ganga snan (σ.σ. κάθαρση) θα τον θεράπευε».

Ο ποταμός Γάγγης, με κεντρικό ρόλο στην ιδρυτική ιστορία της Ινδίας, έχει διαρκή θρησκευτική και πολιτιστική σημασία για τους Ινδουιστές.

Οι πιστοί κάνουν μπάνιο στο ποτάμι και θεωρούν ότι είναι η ενσάρκωση όλων των ιερών υδάτων στη θρησκευτική μυθολογία.

Ο ποταμός πιστεύεται ότι έχει πνευματικές ιδιότητες, ικανές να ξεπλένουν την αμαρτία και να απορροφούν ακαθαρσίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χιλιάδες πτώματα αφέθηκαν εκεί, καθώς το έθιμο θέλει να βυθίζουν τον νεκρό στα ιερά νερά του Γάγγη.