Ιωάννινα: Ιδανική επιλογή για city break όλο το χρόνο – ΦΩΤΟ

Δείτε φωτογραφίες από τα Ιωάννινα

ΤΑΞΙΔΙ

Στο άκουσμα της λέξης Ιωάννινα οι περισσότεροι φέρνουν στο νου εικόνες από την περίφημη λίμνη Παμβώτιδα. Και πώς να μην το κάνουν αυτό, άλλωστε, καθώς πρόκειται στην κυριολεξία για την απόλυτη πρωταγωνίστρια της πόλης; Τα Ιωάννινα, ωστόσο, είναι μια σύγχρονη πόλη που αναπνέει στο σήμερα, «κουβαλώντας» με περηφάνια το παρελθόν της και βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Μια πόλη που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, αλλά και μια πόλη ιδανική επιλογή για city break οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το απαράμιλλου κάλλους φυσικό σκηνικό που την περιβάλλει, σε συνδυασμό με την νοσταλγική γοητεία της λίμνης Παμβώτιδας αλλά και την μυστηριακή αύρα της καστροπολιτείας συνθέτουν έναν ιντριγκαδόρικο προορισμό που όλοι κάποια στιγμή πρέπει να συμπεριλάβετε στην ταξιδιωτική σας ατζέντα.

Λίμνη Παμβώτιδα: Σημείο αναφοράς των Ιωαννίνων
Σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της η λίμνη Παμβώτιδα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης. Μέσα στη λίμνη υπάρχει μικρό νησί –από τα ελάχιστα κατοικημένα σε ολόκληρη την Ευρώπη– στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, τόπος δολοφονίας του Αλή Πασά.

Οι όχθες της –ιδανική επιλογή για πεζοπορία– είναι πυκνόφυτες, με ιτιές, λεύκες, πλατάνια και καλαμιώνες να συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και να φιλοξενούν πλήθος πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους.

Η ζωντανή καστροπολιτεία των Ιωαννίνων
Μία από τις ελάχιστα κατοικημένες καστροπολιτείες της χώρας είναι αυτή των Ιωαννίνων -η Μονεμβασιά και τα Μεστά στη Χίο οι άλλες δύο- η οποία λειτουργεί σαν χρονομηχανή για τον επισκέπτη της πόλης. Πρόκειται, μάλιστα, για το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα, γεμάτο με μυστικά και θρύλους να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των περιπατητών.

Οι βόλτες στα έρημα, σχεδόν, λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά κτίρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, την ώρα που μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία του συστήνει στην ιστορία αλλά και τις τέχνες της περιοχής.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η πόλη των Ιωαννίνων φημίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις φαγητού, ενώ η τοπική κουζίνα με τις πίτες και τα γλυκά της περιοχής κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙ

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments