ΗΠΑ: Έξι άνθρωποι νεκροί από τα πυρά 28χρονης σε σχολείο του Τενεσί, ανάμεσα τους και παιδιά
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά της 28χρονης στο Τενεσί των ΗΠΑ.
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σχολικό συγκρότημα στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ, όταν μια 28χρονη γυναίκα άρχισε να πυροβολεί, ενώ και η ίδια πέθανε μετά.
Συγκεκριμένα, η 28χρονη πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικες, λίγο πριν πέσει κι η ίδια νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών.
Η 28χρονη ήταν οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο.
Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία του Νάσβιλ σήμανε συναγερμό στις 10:13 όταν δέχθηκε κατεπείγουσες κλήσεις για πυροβολισμούς στο Covenant School, όπου φοιτούν περίπου 200 παιδιά ηλικίας έως και 12 ετών.
«Η κινητοποίηση ήταν άμεση», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρον Άαρον, υπογραμμίζοντας ότι αστυνομικοί εντόπισαν την ένοπλη και την σκότωσαν λίγα λεπτά αργότερα, στις 10:27.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας, η οποία είχε κάνει λόγο για «έφηβη» που εξαπέλυσε τη φονική επίθεση στο σχολείο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.
Αν και οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι δράστες είναι άνδρες. Από το 1966 μέχρι σήμερα, μόλις τέσσερα από τα 191 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα) προκλήθηκαν από γυναίκα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Violence Project.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.
Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας ότι το όνομα της πόλης του συμπεριλαμβάνεται πλέον στη μακρά λίστα των κοινοτήτων όπου έχει σημειωθεί ένοπλη επίθεση σε σχολείο.
Στον απόηχο του σημερινού μακελειού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
