ΗΠΑ για εξελίξεις σε Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Aναξιόπιστος εταίρος η Ρωσία
«Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σήμερα 25/9 ότι η Ρωσία κατέδειξε ότι δεν είναι «αξιόπιστος εταίρος», μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις κατηγορίες της Αρμενίας ότι δεν τους στήριξε η Μόσχα.
«Η Ρωσία έδειξε ότι δεν είναι αξιόπιστη σύμμαχος», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα αυτό.
Τη Κυριακή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε ευθέως τη Μόσχα χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματικές» τις συμμαχίες της χώρας του, κάτι που η Ρωσία αμφισβητεί.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε επίσης τη «βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ για την τύχη των Αρμένιων κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τονίζοντας ότι «προσυπογράφει» τις εκκλήσεις για την ανάπτυξη μιας διεθνούς αποστολής στην περιοχή ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να καθησυχαστούν οι άμαχοι. Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για το θέμα αυτό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο Μίλερ ζήτησε να συνεχίσει να τηρείται η κατάπαυση του πυρός, να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού και να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.
Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
BMW i4 Convertible: Γιατί το κορυφαίο ηλεκτρικό cabrio αξίζει την αναμονή μέχρι το 2028
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Νέες διαρροές για το OnePlus 16: Κορυφαία χαρακτηριστικά για ένα συρρικνωμένο κοινό
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
