ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άνδρα που ήταν στην εισβολή στο Καπιτώλιο
Ο άνδρας είχε λάβει χάρη από τον Τραμπ – Οι Αρχές υποστηρίζουν πως αντιστάθηκε στη σύλληψη και είχε όπλο
Ένας άνδρας από την Ιντιάνα, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο εν λόγω άνδρας,είχε λάβει χάρη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη συμμετοχή του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο.
Συγκεκριμένα, ο 42χρονος Μάθιου Χάτλ, όπως ονομαζόταν, αντέδρασε όταν τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί «διαπληκτισμός» με έναν αστυνομικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτειακής Αστυνομίας της Ιντιάνα (ISP).
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Χατλ είχε όπλο
Αξιοσημείωτο είναι ότι παραμένει ασαφές το ακριβές κίνητρο της σύλληψής του με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι βρέθηκε όπλο στην κατοχή του κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Ο Μάθιου Χάτλ ήταν μεταξύ των περίπου 1.600 ατόμων που έλαβαν χάρη ή μετατροπή ποινής από τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα για την εμπλοκή τους στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.
Η αστυνομία της Ιντιάνα ανακοίνωσε ότι ο αξιωματικός που ενεπλάκη στους πυροβολισμούς έχει τεθεί σε διοικητική άδεια με αποδοχές, ενώ ο σερίφης της κομητείας Τζάσπερ, Πάτρικ Γουίλιαμσον, ζήτησε τη διερεύνηση του περιστατικού. «Για λόγους πλήρους διαφάνειας, ζήτησα από την πολιτειακή αστυνομία της Ιντιάνα να ερευνήσει την υπόθεση», δήλωσε.
Ο Χάτλ και ο θείος του, Ντέιλ Χάτλ, ήταν μεταξύ των πολλών που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στην έφοδο στο Καπιτώλιο πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Μάθιου Χάτλ βρισκόταν στο Καπιτώλιο για περίπου δέκα λεπτά και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2024. Ο θείος του είχε δηλώσει ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του, χαρακτηρίζοντας την ως «καθήκον» του ως πατριώτη.
Κι άλλοι που έλαβαν χάρη συνελήφθησαν ξανά
Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, καθώς άλλοι άνθρωποι που είχαν λάβει χάρη για την εμπλοκή τους στην εξέγερση αντιμετωπίζουν και πάλι νομικά προβλήματα. Ο Ντάνιελ Μπελ από τη Φλόριντα, για παράδειγμα, συνελήφθη ξανά με ομοσπονδιακές κατηγορίες για οπλοκατοχή την περασμένη εβδομάδα.
Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» τη μεταχείριση αυτών των ατόμων από το δικαστικό σύστημα, ενώ κατά την ανακοίνωση των αμνηστιών, είχε δηλώσει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν «καταστραφεί». Ωστόσο, η απόφαση του Τραμπ να δώσει χάρη σε ταραξίες της 6ης Ιανουαρίου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ να δηλώνει ότι ήταν «λάθος» αυτό που έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης:
ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για τον διαβήτη
Σύλληψη «δράκου» Περιστερίου: Ποια είναι η αστυνομικός «δόλωμα»
Άρης Σερβετάλης: Τι απαντά σε όσους τον σχολίασαν αρνητικά για την άμβλωση ΒΙΝΤΕΟ
Airbnb: Τι αλλάζει στη βραχυχρόνια μίσθωση, έλεγχοι και υψηλά πρόστιμα
Επιχορήγηση 25.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Το WhatsApp λύνει επιτέλους ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα στο iPhone
Το Κέντρο «Μέριμνα» Πάτρας στην Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο ΦΩΤΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Claude βάζει πλέον «υπογραφή» σε κάθε κείμενο που γράφει – Ακολουθούν ChatGPT και Gemini
Παράσταση με τον Καραγκιόζη από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρίνου ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Disney+ για τη Formula E, Apple για τη Formula 1 ο πόλεμος του streaming
