ΗΠΑ: Η εταιρεία ΜΜΕ του Τραμπ θα εισέλθει στο Χρηματιστήριο με προοπτική δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η είσοδος αυτή στο Χρηματιστήριο θα προσφέρει μια ανάσα οξυγόνου στον Ντόναλντ Τραμπ, η οικονομική κατάσταση του οποίου είναι επισφαλής.

ΜΜΕ

Η εταιρεία ΜΜΕ του Ντόναλντ Τραμπ, η Trump Media and Technology Group (TMTG), θα συγχωνευτεί με μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού στο Χρηματιστήριο, όπως αποφασίστηκε σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, σήμερα, μια εξέλιξη που αναμένεται να αποδεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η έκβαση αυτού του σχεδίου συγχώνευσης έμοιαζε αβέβαιη πριν από τη γενική συνέλευση, διότι η ψηφοφορία είχε αναβληθεί πολλές φορές τα τελευταία δυόμιση χρόνια λόγω έλλειψης απαρτίας. Η είσοδος αυτή στο Χρηματιστήριο θα προσφέρει μια ανάσα οξυγόνου στον Ντόναλντ Τραμπ, η οικονομική κατάσταση του οποίου είναι επισφαλής.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τραμπ δήλωσε ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει εγγύηση ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων, αναγκαία για να αναστείλει, κατά την εκδίκαση της έφεσης, μια απόφαση που ελήφθη στο πλαίσιο μιας αστικής δίκης τον Φεβρουάριο. Στο πλαίσιο αυτής της δίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε επειδή είπε ψέματα σχετικά με την αξία των περιουσιακών στοιχείων του, κυρίως για να καταφέρει να πάρει τραπεζικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, η TMTG θα συγχωνευτεί με την Digital World Acquisition Corp (DWAC), μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), ο μοναδικός στόχος της οποίας είναι να επιτρέψει σε μια εταιρεία να εισέλθει ευκολότερα στο Χρηματιστήριο σε σύγκριση με την κλασική οδό εισαγωγής. Η TMTG, της οποίας ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος, θα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια μετοχές της νέας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

Βάσει εκτιμήσεων, το μερίδιό του εκτιμάται σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια δεδομένης της νυν τιμής της μετοχής. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των TMTG και DWAC προβλέπει μια περίοδο υποχρεωτικής διακράτησης (lock-up) έξι μηνών κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι δεν θα μπορούν να πουλήσουν τους τίτλους τους στην αγορά.

Τίποτα, ωστόσο, δεν θα εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει τις μετοχές του ως εγγύηση στη δικαιοσύνη ή να λάβει ένα δάνειο βάσει της αξίας αυτών των μετοχών. Παραδόξως, η εταιρεία ΜΜΕ του πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έχει περιορισμένη δραστηριότητα.

Εποπτεύει το κοινωνικό δίκτυο του Ντόναλντ Τραμπ, Truth Social, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και δεν έχει αποφέρει παρά κάποια εκατομμύρια δολάρια σε κύκλο εργασιών μετά την ίδρυσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέα η 25χρονη «εγκέφαλος» – Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους 3 άτομα

Πάτρα: Επιθέσεις με μαχαίρι και κλοπές από ανήλικα – «Φοβόμαστε για τη ζωή μας» καταγγέλουν κάτοικοι

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Τέμπη: Συγγενείς θύματος κατέθεσαν νέα στοιχεία που αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη