ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ επισκέφθηκε τα σύνορα Μεξικού – Τέξας και μίλησε για το μεταναστευτικό – ΒΙΝΤΕΟ

Στα σύνορα Τέξας και Μεξικό μιλά «χωρίς φίλτρα» για το μεταναστευτικό.

έλον μασκ

Ο ‘Eλον Μασκ επισκέφθηκε μεθοριακή πόλη στο Τέξας για να παρουσιάσει την κατάσταση λόγω του μεταναστευτικού στην περιοχή «χωρίς φίλτρα».

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ παρενέβη χθες Πέμπτη στη συζήτηση που μαίνεται στις ΗΠΑ για το μεταναστευτικό πηγαίνοντας στα σύνορα μεταξύ του Τέξας και του Μεξικού για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να προσφέρει στους χρήστες του X μια «αφιλτράριστη» εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

 

Χιλιάδες μετανάστες περνούν τα αμερικανικά σύνορα από το Μεξικό

Η επίσκεψη του Μασκ πραγματοποιήθηκε την ώρα που χιλιάδες μετανάστες από το βόρειο Μεξικό περνούν τα αμερικανικά σύνορα με φορτηγά τρένα και λεωφορεία και φτάνουν στο Τέξας, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ -κυρίως στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και στις μεθοριακές πόλεις Ελ Πάσο και Ιγκλ Πας του Τέξας- είναι ιδιαίτερα υψηλός τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Μασκ επισκέφθηκε το Ιγκλ Πας, όπου εκατοντάδες μετανάστες διασχίζουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε κοντά στη σιδηροδρομική γέφυρα του Ιγκλ Πας, αψηφώντας το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος των όχθεων του ποταμού από την Εθνοφρουρά του Τέξας.

Φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι, μαύρο καπέλο καουμπόι και γυαλιά ηλίου αεροπόρου ο δισεκατομμυριούχος σε απευθείας μετάδοση που έκανε μέσω της πλατφόρμας του X -πρώην Twitter το οποίο εξαγόρασε τον Απρίλιο- παρουσίασε την άποψή του για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

 

Η τοποθέτηση του Έλον Μασκ για το μεταναστευτικό

Από τη μία ζήτησε να «επιταχυνθεί η έγκριση» των αιτήσεων όσων δικαιούνται να λάβουν άσυλο στη χώρα στο πλαίσιο ενός συστήματος το οποίο θα καλωσορίζει «τους σκληρά εργαζόμενους και τίμιους» μετανάστες, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος σε όσους «παραβιάζουν τον νόμο».

«Θέλουμε να κάνουμε και τα δύο: να βελτιώσουμε τη νόμιμη μετανάστευση και να σταματήσουμε τη ροή των ανθρώπων που είναι τόσο μεγάλη ώστε οδηγεί στην κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών», σημείωσε ο Μασκ.

Εξάλλου ο Μασκ, που κατάγεται από τη Νότια Αφρική, αναφέρθηκε στο δικό του καθεστώς «μετανάστη στις ΗΠΑ» και τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά υπέρ των μεταναστών».

Στο βίντεο ο Μασκ παρουσίασε τον Αμερικανό βουλευτή Τόνι Γκονσάλες, έναν Ρεπουμπλικανό από το Τέξας, η εκλογική περιφέρεια του οποίου βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με το Μεξικό, ο οποίος καλωσόρισε τον δισεκατομμυριούχο και κατήγγειλε ότι οι κάτοικοι της περιοχής «αισθάνονται εγκαταλειμμένοι».

Η εμπλοκή του δισεκατομμυριούχου στην πολιτική

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει αρχίσει να παρεμβαίνει ολοένα και περισσότερο στην αμερικανική πολιτική.

Τον Μάιο ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ανακοίνωσε μέσω του Twitter την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μασκ δήλωσε ότι αρνήθηκε αίτημα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει το δίκτυο δορυφόρων Starlink για να ενισχύσει την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος του ζήτησε να φροντίσει να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του λόγου και της αντιμετώπισης της ρητορικής μίσους στο X.

 

Πηγή: ifimerida