ΗΠΑ-Ρωσία: Επιστρέφουν οι πρεσβευτές στα πόστα τους

Οι πρεσβευτές επιστρέφουν και η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη.

πρεσβευτές

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, ο οποίος επέστρεψε την άνοιξη στη Ουάσιγκτον λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, θα επιστρέψει στη Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιστροφή των πρεσβευτών αποφασίσθηκε κατά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη. Ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον χθες.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την πρόθεση διατήρησης «ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την ρωσική κυβέρνηση για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και για τον περιορισμό των κινδύνων για παρανοήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Οι αμερικανορωσικές διπλωματικές σχέσεις επιδεινώθηκαν γρήγορα μετά την ανάληψη ης προεδρίας τον Ιανουάριο από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγορεί την Ρωσία για τις διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις και την ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τον Μάρτιο, ο Ρώσος πρεσβευτής Ανατόλι Αντόνοφ ανακλήθηκε στη Μόσχα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στο πλαίσιο των οποίων χαρακτήρισε «killer» τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Εναν μήνα αργότερα, ο Τζον Σάλιβαν ανακοίνωνε ότι επιστρέφει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις έπειτα από «σύσταση» του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop