ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Όρεγκον – Νεκρός και ο 16χρονος δράστης
Τρία παιδιά ηλικίας 5, 8 και 11 ετών και ένας εκπαιδευτικός έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη επίθεση στην πόλη Μπεντ του Όρεγκον
Τραγικό απολογισμό είχε η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Μπεντ, στην πολιτεία του Όρεγκον στις ΗΠΑ, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τρία παιδιά ηλικίας 5, 8 και 11 ετών, καθώς και ένας εκπαιδευτικός.
Νεκρός εντοπίστηκε και ο 16χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ μέσα στο σχολικό συγκρότημα, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μπεντ, Μάικ Κραντζ, ο ανήλικος ύποπτος δέχθηκε πυροβολισμό από μέλος της τοπικής κοινότητας, το οποίο τον καταδίωξε μέχρι το εσωτερικό του σχολείου και ήρθε αντιμέτωπο μαζί του.
Το χρονικό της επίθεσης στο σχολείο
Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό περίπου στη 1 το μεσημέρι, τοπική ώρα, και έφτασαν στο σημείο περίπου δύο λεπτά αργότερα.
Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας, λίγο μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών μεταδόθηκε μέσω ασυρμάτου η πληροφορία ότι ο ύποπτος είχε εξουδετερωθεί.
Οι δυνάμεις ασφαλείας και τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών ήταν ένας επτάχρονος μαθητής και ένας εκπαιδευτικός ηλικίας 54 ετών.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τον ύποπτο ως 16χρονο κάτοικο της περιοχής. Οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η επίθεση, καθώς και τα κίνητρα του ανηλίκου, δεν διευκρινίζονται στις αρχικές ανακοινώσεις των αρχών.
Σε κατάσταση αποκλεισμού το δημοτικό σχολείο
Το Δημοτικό Σχολείο Silver Rail τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού, όπως ανακοίνωσε η σχολική περιφέρεια Bend-La Pine μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το σχολείο βρίσκεται στην πόλη Μπεντ, σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Πόρτλαντ, και φιλοξενεί μαθητές από το νηπιαγωγείο έως και την πέμπτη τάξη του δημοτικού.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας του Όρεγκον, το σχολείο είχε 459 εγγεγραμμένους μαθητές κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Η ένοπλη επίθεση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποσαφήνιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
