Ηράκλειο: Η Αστυνομία βρήκε τον ανήλικο οδηγό του ΙΧ που εμβόλισε διανομέα

Ο νεαρός Παλαιστίνιος, που ενηλικιώνεται σε λίγους μήνες, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Οι Αρχές συνέλαβαν και τη μητέρα του, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Ηράκλειο: Η Αστυνομία βρήκε τον ανήλικο οδηγό του ΙΧ που εμβόλισε διανομέα

Στη σύλληψη του 17χρονου οδηγού αυτοκινήτου που το απόγευμα της Πέμπτης εμβόλισε διανομέα που είχε σταματήσει σε διάβαση στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, ο νεαρός Παλαιστίνιος, που ενηλικιώνεται σε λίγους μήνες, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Οι Αρχές συνέλαβαν και τη μητέρα του, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος, όπου ο ανήλικος που οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στο κέντρο του Ηρακλείου, εμβολίζει τον διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση, όταν αντιλήφθηκε ότι μια γυναίκα επιχειρούσε να περάσει απέναντι.

Ο διανομέας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τραύματα στη μέση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του ΙΧ εγκατέλειψε το σημείο, ενώ όταν πολίτες επιχείρησαν να τον σταματήσουν τους πέταξε πέτρες και διέφυγε τρέχοντας μέσα στα στενά της περιοχής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, σήμερα (04.07.2025) το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, ανήλικος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, πρόκληση σωματικών βλαβών σε οδηγό δίκυκλης μοτοσυκλέτας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος. Επιπλέον συνελήφθη 36χρονη αλλοδαπή για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, χθες (03.05.2025) το βράδυ στο Ηράκλειο, ο αλλοδαπός οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο παρέσυρε προπορευόμενη δίκυκλη μοτοσυκλέτα οδηγούμενη από 35χρονο ημεδαπό ο οποίος ήταν σε προσωρινή στάση λόγω διάβασης πεζών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και την πρόκληση υλικών ζημιών σε ακόμα δύο σταθμευμένα οχήματα (δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ι.χ.ε.).

Ο αλλοδαπός στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος και άφησε αβοήθητο τον τραυματία. Από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου».