Ιράν: Απελευθερώθηκαν τα μέλη του πληρώματος ενός από τα δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα
Τα μέλη του πληρώματος ενός από τα δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα, που συνελήφθησαν το Μάιο από το Ιράν στον Κόλπο, απελευθερώθηκαν.
Εδώ και 3,5 μήνες ήταν σε ομηρία τα μέλη του πληρώματος τριών ελληνικών τάνκερ στο Ιράν, ωστόσο σήμερα απελευθερώθηκαν τα μέλη του ενός εκ των τριών πλοίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιρανική διπλωματία.
«Το πλήρωμα του πλοίου αντικαταστάθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της διεθνούς ναυτιλίας, κάτι που γίνεται από τις ίδιες τις ναυτιλιακές εταιρείες», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Isna ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί.
«Το προηγούμενο πλήρωμα αναχώρησε από το πετρελαιοφόρο», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει για ποιο πλοίο πρόκειται.
Ο Κανανί φρόντισε σήμερα να επαναλάβει ότι τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν συλληφθεί. «Το πλήρωμα στάθμευε (πάνω στο πετρελαιοφόρο) για να πραγματοποιήσει εργασίες», δήλωσε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ζώδια σήμερα 15/9/2026: Αναλυτικές ημερήσιες προβλέψεις για την Τρίτη
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Το YouTube απάντησε στο τι είναι mainstream: Τα Backrooms και ο 19χρονος στην κορυφή του κόσμου
Βράβευση της ΕΑΣ Νάξου από τον Καλαβρυτινό Παύλο Σατολιά ΦΩΤΟ
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
