Ισχυρή Ελλάδα με ασφάλεια για τους πολίτες

Ο Ανδρέας Τσώκος είναι πολιτευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας.

Ο τομέας της Εθνικής Αμυνας της πατρίδας μας είναι κρίσιμος, λόγω σπουδαιότητας για την εθνική μας ακεραιότητα, και καίριος, εν μέσω αναταραχών στο διεθνές πεδίο, για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα βαδίζει σταθερά με σχέδιο και μεταρρυθμίσεις προς τις ισχυρότερες Ενοπλες Δυνάμεις που είχε ποτέ στην ιστορία της. Τα θέματα που άπτονται του τομέα της Εθνικής Αμυνας είχα την τιμή να συζητήσω με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο έργο.

Η πατρίδα μας αποκτά, με μείζονες μεταρρυθμίσεις, ισχύ και δύναμη, καθώς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ο Υπουργός Νίκος Δένδιας προχωρά με τη δέουσα σοβαρότητα, σε μεταρρυθμίσεις για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Η «Ατζέντα 2030» φέρνει τις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στον 21ο αιώνα και πέραν αυτού, και σε επίπεδο δογμάτων και με την εισαγωγή της καινοτομίας.

Πρόκειται να συμβάλει στο να περάσει η Ελλάδα σε μία νέα εποχή, με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας, πριν λίγες ημέρες, εισηγήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής δύο σημαντικά κεφάλαια της «Ατζέντας 2030», την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή, και, ακόμα, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα 20 αεροσκάφη τύπου F-35, που εισηγήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αποτελούν σημαντικό όπλο για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, διασφαλίζοντας την δυνατότητα της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Επιπλέον, η ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) αποτελεί σημείο τομής, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα μας. Το ΕΛΚΑΚ πρόκειται να παρέχει την κρίσιμη χρηματοδότηση για την προώθηση της καινοτομίας στην Αμυνα και παράλληλα θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων, Πανεπιστημίων, Στρατιωτικών Σχολών, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων.

Συνεπώς ενισχύεται η εθνική μας αμυντική βιομηχανία, η οποία αποκτά δυναμική και καθίσταται εξωστρεφής και ανταγωνιστική. Κεντρικός στόχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι ο εκσυγχρονισμός των αμυντικών μας συστημάτων και μέσω του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας να μετατραπεί σταδιακά η Ελλάδα από καταναλωτής εξοπλισμών άλλων κρατών, σε παραγωγό αμυντικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας και πολλαπλασιαστών ισχύος.

Η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχωρά με συντονισμένα βήματα, σε μεταρρυθμίσεις, με επίκεντρο τον πολίτη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που συμβάλει ουσιαστικά στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η Ελλάδα αξίζει να έχει ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις, με σκοπό την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Αποστολή είναι να χτίσουμε μια Ελλάδα Δυνατή, όπου όλοι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς ώστε να ευημερούν και να προοδεύουν.