Ισχυρό στίγμα Αχαΐας και Δ. Ελλάδας στην κυβέρνηση: Στην «Π» Μαρινάκης, Κοντογιώργης, Φωτήλας, Νικολακόπουλος και Καραγκούνης

Ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην περιοχή ερμηνεύεται ο ανασχηματισμός του Κ. Μητσοτάκη. Πλούσια εκπροσώπηση στο υπουργικό συμβούλιο. Νέο πρόσωπο ο Φωτήλας, επιστροφή Καραγκούνη, εμπιστοσύνη σε Μαρινάκη, Κοντογεώργη, Νικολακόπουλο

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Θέσεις ευθύνης από τον Κ. Μητσοτάκη, για τρεις Αχαιούς, έναν Ηλείο κι έναν Αιτωλοακαρνάνα

Η Αχαΐα πήρε και με το παραπάνω ψήφο εμπιστοσύνης στον (αιφνιδιαστικό) ανασχηματισμό που έγινε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η περιοχή μας διατήρησε τον αριθμό «3» στην εκπροσώπησή της στο υπουργικό συμβούλιο, έστω κι αν υπήρξαν κάποιες μικρές ανακατατάξεις κι αλλαγές.

Καταρχάς, ξεχώρισε η υπουργοποίηση του Ιάσονα Φωτήλα, η οποία, για να είμαστε ακριβείς, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, απλά απέμενε να γίνει γνωστό το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο αχαιός πολιτικός, το οποίο εν τέλει είναι εκείνο του υφυπουργού Πολιτισμού. Ο Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα στήριζε ανοικτά τις επιλογές Μητσοτάκη, αλλά και που είχε αναλάβει αρκετές επικίνδυνες αποστολές -όπως π.χ. τη θέση του εισηγητή στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα- αναλαμβάνει έναν τομέα που γνωρίζει αρκετά, τόσο με την ιδιότητά του και ως μέλος θεατρικών ομάδων (έχει κερδίσει, μάλιστα, και το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ερασιτεχνικού θεάτρου), όσο και με εκείνη του καρναβαλιστή.

– Ο Ιάσονας Φωτήλας μπαίνει στην κυβέρνηση, επί της ουσίας στη θέση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, το έργο της οποίας ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν ήταν το αναμενόμενο κατά τον πρωθυπουργό.

– Ο Παύλος Μαρινάκης, σταθερός και αμετακίνητος, παραμένει στην κυβέρνηση, ο οποίος θα συνεχίσει από τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και, παράλληλα, από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

– Ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο εκ Καλαβρύτων ορμώμενος, διατηρεί επίσης το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Η Δυτική Ελλάδα, όμως, έχει και δύο ακόμη εκπροσώπους στην κυβέρνηση, τον Ηλείο Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο οποίος διατήρησε τη θέση του ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και τον Αιτωλοακαρνάνα Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος επιστρέφει σε κυβερνητικό πόστο ως υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο μεν πρώτος αποδείχθηκε και πάλι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ ο δεύτερος φέρνει φρέσκιες δυνάμεις σε ένα ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο.

Ο αριθμός «5» για τη Δυτική Ελλάδα κρίνεται ως αρκετά καλός και με την παρουσία των παραπάνω στελεχών στην κυβέρνηση, οι τρεις Νομοί μπορούν να απολαύσουν σημαντικά οφέλη, κάτι, βέβαια, που απομένει να φανεί και στην πράξη.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Μεγαλύτερη ευθύνη»

κυβέρνηση

Από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε την εξής προσωπική δήλωση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου. Αποτελεί για εμένα τεράστια τιμή να βρίσκομαι στο πλευρό του και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

Απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η συνεχής και με όσο το δυνατόν περισσότερη τεκμηρίωση ενημέρωση των πολιτών για τους στόχους και κυρίως τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ιερό τρίπτυχο για όσα έρχονται: Ταπεινότητα, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: «Σκληρή δουλειά»

κυβέρνηση

Ο Θανάσης Κοντογεώργης αρνήθηκε ευγενικά να κάνει κάποια δήλωση, με τους συνεργάτες του να μεταφέρουν στην «Π» πως ο ίδιος είναι σαφώς χαρούμενος για την ανανέωση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι ο καλαβρυτινός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δηλώνει πανέτοιμος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για την πρόοδο των Ελλήνων πολιτών.

 

ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: «Τιμή τεράστια»

κυβέρνηση
Ο Ιάσονας Φωτήλας έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να στηρίξει ανοικτά κάθε μεταρρυθμιστή προσπάθεια της κυβέρνησης.

Φυσικά η στάση του είχε να κάνει ξεκάθαρα με την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος τελικά αντάμειψε τον αχαιό βουλευτή και, πλέον, υπουργό και με το παραπάνω.

«Η τιμή είναι τεράστια» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Ιάσονας Φωτήλας και πρόσθεσε: «Θα εργαστώ πολύ σκληρά για να δικαιώσω την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή πίστεψα σε αυτόν και παραμένω υπερήφανος μέχρι και σήμερα γι’ αυτή την εμπιστοσύνη. Τον ευχαριστώ πολύ. Αρχίζουμε τη δουλειά».

Θυμίζουμε ότι ο Ιάσονας Φωτήλας είναι γόνος της παλιάς οικογένειας οπλαρχηγών του 1821 και γιός του παλιού υφυπουργού Εξωτερικών Ασημάκη Φωτήλα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ:«Λύσεις προβλημάτων»

κυβέρνηση
Ο Κώστας Καραγκούνης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δήλωσε τα εξής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

«Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα του πολίτη. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι΄ αυτό».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Πιο δυνατά»

κυβέρνηση

«Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και το έργο προς όφελος της κοινωνίας» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και πρόσθεσε:

«Λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών, προχωράμε πιο δυνατά, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, με στόχο μας οι μεταρρυθμίσεις να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους Ελληνες πολίτες».

 

Η ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ Μ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ«Αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027»

Ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την υπουργοποίηση του Ιάσονα Φωτήλα εξέδωσε και η ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο ανασχηματισμός απαντά στο αίτημα των πολιτών. Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Εχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Οπως λοιπόν η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας χαιρετίζει την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως υφυπουργό Πολιτισμού τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, στον οποίο εύχεται κάθε επιτυχία. Οι πολίτες με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές εμπιστεύονται την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ζητάνε από αυτήν να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων, της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της προκοπής, ώστε η πατρίδα μας να είναι φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο».