Αγόρασαν δύο παιδιά ως σκλάβες: Η βαριά ετυμηγορία για το ζευγάρι του ISIS

Τα θύματα ήταν μόλις πέντε και δώδεκα ετών όταν αγοράστηκαν στο Ιράκ και υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία, βία και θρησκευτικό εξαναγκασμό

Αγόρασαν δύο παιδιά ως σκλάβες: Η βαριά ετυμηγορία για το ζευγάρι του ISIS

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε στο Μόναχο Ιρακινός, πρώην μέλος του «Ισλαμικού Κράτους», για την υποδούλωση και κακοποίηση δύο κοριτσιών Γιεζίντι στο Ιράκ και στη Συρία.

Το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου επέβαλε στον Τουανά Χ.Σ. ισόβια, ενώ η σύζυγός του, Αζιά Ρ.Α., καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης. Στη γυναίκα επιβλήθηκε ποινή βάσει του δικαίου ανηλίκων, καθώς κατά την έναρξη των εγκλημάτων δεν θεωρούνταν ακόμη πλήρως ενήλικη από ποινικής πλευράς.

Οι δύο καταδικάστηκαν, μεταξύ άλλων, για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου όπου εκδόθηκε η απόφαση για τα δύο μέλη του ISIS

Αγόρασαν ένα 5χρονο και ένα 12χρονο κορίτσι

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ζευγάρι έζησε από το 2015 έως το 2017 σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του «Ισλαμικού Κράτους».

Το 2015 ο άνδρας αγόρασε σε αγορά της Μοσούλης ένα πεντάχρονο κορίτσι Γιεζίντι, έπειτα από επιθυμία της συζύγου του. Δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν ως σκλάβα και ένα δεύτερο κορίτσι, ηλικίας δώδεκα ετών.

Τα δύο παιδιά εξαναγκάζονταν να εκτελούν οικιακές εργασίες και να φροντίζουν τα παιδιά του ζευγαριού. Δεν τους επιτρεπόταν να ασκούν τη θρησκεία τους και υποχρεώνονταν να ακολουθούν τις προσευχές και τους κανόνες που τους επέβαλλαν οι απαγωγείς τους.

Σύμφωνα με όσα δέχθηκε το δικαστήριο, ο Τουανά Χ.Σ. κακοποιούσε σεξουαλικά επανειλημμένα τα δύο κορίτσια, ενώ η σύζυγός του διευκόλυνε τις πράξεις του. Η ίδια κρίθηκε επίσης υπεύθυνη για σωματική βία και εξευτελιστικές τιμωρίες σε βάρος των ανηλίκων.

Παρέδωσαν τα θύματα σε άλλα μέλη της οργάνωσης

Στα τέλη του 2017, όταν το ζευγάρι εγκατέλειψε τη Συρία, δεν απελευθέρωσε τα παιδιά, αλλά τα παρέδωσε σε άλλα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους». Η μεγαλύτερη από τις δύο κατάφερε αργότερα να απελευθερωθεί και κατέθεσε στη δίκη, ενώ η τύχη της μικρότερης παραμένει άγνωστη.

Οι Τουανά Χ.Σ. και Αζιά Ρ.Α. συνελήφθησαν στη Βαυαρία τον Απρίλιο του 2024. Η δίκη άρχισε τον Μάιο του 2025 και ολοκληρώθηκε με την απόφαση της 13ης Ιουλίου 2026.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ότι οι δύο καταδικάστηκαν για τις δικές τους πράξεις και όχι συνολικά για τις θηριωδίες που διέπραξε το «Ισλαμικό Κράτος» σε βάρος της κοινότητας των Γιεζίντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125