Ισλανδία: Απόκοσμες εικόνες μετά την έκρηξη ηφαιστείου Γκρίνταβικ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Το ηφαίστειο κοντά στο Γκρίνταβικ της Ισλανδίας ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 800 χρόνια.
Όμως η έκρηξη της Τετάρτης 29/5/2024 ήταν η πιο ισχυρή. Η ποσότητα λάβας που εκτοξεύτηκε έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα απείλησε και πάλι το Γκρίνταβικ, μια παράκτια πόλη 3.800 κατοίκων, και οδήγησε στην εκκένωση του δημοφιλούς γεωθερμικού σπα Blue Lagoon, ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας.
Το Γκρίνταβικ, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ισλανδίας, του Ρέικιαβικ, απειλείται από τότε.
Τα προστατευτικά φράγματα έξω από το Γκρίνταβικ απέτρεψαν τη λάβα την Τετάρτη, αλλά δύο από τους τρεις δρόμους προς την πόλη καλύφθηκαν από το ηφαιστειογενές υλικό.
View Video – no integration ID provided
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολεία: Ένα μόνο τριήμερο φέτος. Όλες οι γιορτές και οι αργίες
Αυτισμός: Ανακάλυψη-σταθμός για τις πρωτεΐνες του εγκεφάλου ανοίγει τον δρόμο για νέες θεραπείες
Τα data centers θα χτίζονται δίπλα σας χωρίς να σας το πει κανείς
Τι σημαίνει όταν επιλέγουμε να φοράμε μόνο μαύρα ρούχα;
Φωτιά στο Διμηνιό Κορινθίας: Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερο
