Ισραήλ: Δημοσίευσε βίντεο με ενόπλους στην Ράφα

Εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι η υπηρεσία εξετάζει τις εικόνες αυτές και θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

ισραήλ,βίντεο,γάζα,ράφα

Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο από drone που δείχνει ενόπλους δίπλα σε αυτοκίνητα με το σήμα των Ηνωμένων Εθνών σε συγκρότημα του ΟΗΕ στην Ράφα της Γάζας.

Την διεξαγωγή έρευνας ζήτησε ο ισραηλινός στρατός από τα Ηνωμένα Έθνη για το περιστατικό με τους ενόπλους που εντοπίστηκαν σε τοποθεσία του ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας . Ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε ότι το Σάββατο (11.05.2024) στρατεύματα αναγνώρισαν μαχητές σε κεντρικό συγκρότημα επιμελητείας της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανατολικά της Ράφα, όπου ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι η υπηρεσία εξετάζει τις εικόνες αυτές και θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Στο χώρο που κατέγραψε το βίντεο συγκρίνοντας κοντινά κτίρια, στύλους, κάγκελα και δεξαμενές σε μία στέγη με εικόνες δορυφόρου και αρχείου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει την ημερομηνία βιντεοσκόπησης ούτε την ταυτότητα των ενόπλων.

«Τρομοκράτες που περιφέρονται και πυροβολούν σε συγκρότημα της υπηρεσίας UNRWA, συνοδευόμενοι από οχήματα toy OHE.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην ανατολική Ράφα και αποτελεί κεντρικό σημείο για τη διανομή βοήθειας για λογαριασμό της UNRWA στη Γάζα.

Το Ισραήλ μετέφερε τα ευρήματα σε ανώτερους αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας και κάλεσε τον ΟΗΕ να διεξαγάγει επείγουσα έρευνα για το θέμα», έγραψε ο ισραηλινός στρατός στο post με το βίντεο στην πλατφόρμα X».

 

Η υπηρεσία για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες έχει αποτελέσει τον στόχο σφοδρής κριτικής από το Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί την υπηρεσία ότι συνεργάζεται με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα και ζητά τη διάλυσή της. Η υπηρεσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει προωθήσει το βίντεο σε «υψηλόβαθμα μέλη της διεθνούς κοινότητας» και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των κέντρων επιμελητείας της υπηρεσίας και των «πρακτόρων της Χαμάς», όπως τους αποκάλεσε, κοντά στα οχήματά τους.

Η κριτική που άσκησε το Ισραήλ στην υπηρεσία έχει ενταθεί σε μια περίοδο συνεχούς διεθνούς πίεσης στο ίδιο προκειμένου να αυξήσει τις προμήθειες προς τη Γάζα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί με σοβαρό λιμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου.

Σύμφωνα με το newsit, το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να επιτρέψει την είσοδο απεριόριστων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα και κατηγορεί τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς ότι δεν διανέμουν σωστά τη βοήθεια.

Οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι η διανομή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας έχει περιοριστεί σημαντικά λόγω των συγκρούσεων και έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι περιορίζει την πρόσβαση στον θύλακα παρά τις προειδοποιήσεις για λιμό.

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκαλούν μέσα από τις φυλακές οι Πατρινοί διακινητές ναρκωτικών σε μαθητές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ «Π»

Ευρωεκλογές 2024: «Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάτρα

Αυτοκτόνησε το μοντέλο και πρώην παίκτης του GNTM Ερμής Καραγιάννης

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό έναν 37χρονο στο Καβούρι ΦΩΤΟ

Στο Τζάνειο με εγκεφαλικό ο Δημήτρης Σταρόβας

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ