Ισραήλ – «Ψυχολογική τρομοκρατία»: Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν τα βίντεο της Χαμάς
Μάλιστα, την οργή των οικογενειών συγκεντρώνει ακόμη περισσότερο ένα από τα βίντεο της Χαμάς το οποίο δείχνει μία όμηρο στη Γάζα όταν ήταν ακόμη ζωντανή, προτού εκτελεστεί κι αυτή από τους απαγωγείς της.
Το ισραηλινό Φόρουμ των οικογενειών ομήρων καταγγέλλει τα βίντεο της Χαμάς ότι εμπίπτουν στην «ψυχολογική τρομοκρατία».
Μάλιστα, την οργή των οικογενειών συγκεντρώνει ακόμη περισσότερο ένα από τα βίντεο της Χαμάς το οποίο δείχνει μία όμηρο στη Γάζα όταν ήταν ακόμη ζωντανή, προτού εκτελεστεί κι αυτή από τους απαγωγείς της.
Αυτό «το σοκαριστικό βίντεο» που μεταδόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Χαμάς εμπίπτει στην «ψυχολογική τρομοκρατία», ανέφερε σε δελτίο Τύπου η ένωση που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των οικογενειών των ομήρων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, ημέρα της σφαγιαστικής επίθεσης της παλαιστινιακής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος.
Η οικογένεια της νεαρής Έντεν Γερουσαλμί έκανε γνωστό, μέσω αυτού του δελτίου Τύπου, ότι επιτρέπει τη μετάδοση ενός αποσπάσματος του βίντεο, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, στο οποίο η Έντεν απευθύνεται στους οικείους της.
Δύο βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους των οποίων οι σοροί επέστρεψαν στο Ισραήλ στη συνέχεια.
Hamas has admitted to killing hostages and released a video of slain hostage Eden Yerushalmi. They’ve issued new instructions to guards on handling hostages if Israeli troops approach. Read more: https://t.co/yk0vYJdUeL
📹: video released by Hamas pic.twitter.com/uc3FFKybcR
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) September 3, 2024
Τα βίντεο αυτά μεταδόθηκαν ελάχιστα από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους απέναντι σε αυτές τις εικόνες που συχνά παρουσιάζονται ως «προπαγάνδα».
Η 24χρονη Έντεν Γερουσαλμί είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova και επέζησε περισσότερες από 300 μέρες αιχμαλωσίας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, που εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε στις 29 ή στις 30 Αυγούστου, ταυτόχρονα με τους άλλους πέντε ομήρους.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέκτησε τις σορούς τους από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (02.09.2024) ότι οι όμηροι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε σήραγγα και ότι «εκτελέστηκαν» από τη Χαμάς με μία «σφαίρα στο σβέρκο».
Απαντώντας στο τελευταίο μήνυμα της κόρης τους, που τους είπε στο βίντεο ότι τους αγαπά, η οικογένεια της Έντεν Γερουσαλμί έγραψε στο δελτίο Τύπου: «Έντεν μας, και εμείς σε αγαπάμε και μας λείπεις απίστευτα. Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας».
Στο μακελειό που προκάλεσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, 251 άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους 97 συνεχίζουν να κρατούνται, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί σύμφωνα με τον στρατό.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: 41 νεκροί στην Πολτάβα από ρωσική επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους BINTEO
Αίγιο: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο γραφείο της σε δημόσια υπηρεσία
ΥΠΕΝ: Επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
