Ισραηλινή επιδρομή στη νότια Συρία, κατασχέθηκαν όπλα
Κατασχέθηκαν όπλα και ανακρίθηκαν ύποπτοι για παράνομο εμπόριο όπλων σε περιοχή κοντά στα σύνορα
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες πραγματοποίησε επιδρομή σε στόχους στη νότια Συρία, σε μια επιχείρηση που επικεντρώθηκε στην κατάσχεση όπλων και την ανάκριση υπόπτων για παράνομο εμπόριο όπλων.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ισραηλινές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η 226η Εφεδρική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών και η Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Πληροφοριών, έκαναν έφοδο στην πόλη Χάντερ, ακριβώς πέρα από τα σύνορα.
Στην επιχείρηση εντοπίστηκαν τέσσερα σημεία όπου φυλάσσονταν όπλα, τα οποία και κατασχέθηκαν. Παράλληλα, ανακρίθηκαν αρκετοί ύποπτοι για εμπόριο όπλων.
Από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει εννέα φυλάκια στη νότια Συρία, σε μια ζώνη ασφαλείας υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, επιχειρώντας σε βάθος έως 15 χιλιομέτρων εντός συριακού εδάφους. Στόχος είναι η αποτροπή της διακίνησης όπλων που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε «εχθρικές δυνάμεις».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πάτρα: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καχτίτση
Η Honor αποκάλυψε τρία νέα smartphones με δεύτερη οθόνη στο πίσω μέρος
Πώς φτιάχνεις σπιτική μαγιονέζα χωρίς να κόψει
Ζώδια σήμερα 7/11: Καρκίνος – καρμικές επιστροφές και νοσταλγία!
Η Blue Origin παρουσίασε νέο πυραυλοκινητήρα με 50% λιγότερα εξαρτήματα για να ανταγωνιστεί τη SpaceX
