Ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στη νότια Γάζα

Αυτή είναι η τέταρτη ισραηλινή επίθεση σε σχολείο της Γάζας από το Σάββατο.

επίθεση

Η επίθεση στην πόλη Αμπασάν, ανατολικά του Χαν Γιούνις, χτύπησε την είσοδο του σχολείου αλ-Αουντάχ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 53 άτομα. Η πλειονότητα των τραυματιών είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ισραηλινού στρατού, η επίθεση την Τρίτη είχε στόχο έναν «τρομοκράτη από τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς» κοντά στο σχολείο. Ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει επίσης πως αυτή είναι η τέταρτη φορά που επιτίθεται σε σχολεία της Γάζας που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια αμάχων εντός τεσσάρων ημερών.

«Από την έναρξη του πολέμου, τα δύο τρίτα των σχολείων της UNRWA στη Γάζα έχουν υποστεί χτυπήματα, μερικά βομβαρδίστηκαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς και πολλά υπέστησαν σοβαρές ζημιές», λέει ο Φιλίπ Λαζαρίνι, επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

«Τα σχολεία έχουν μετατραπεί από ασφαλή μέρη εκπαίδευσης και ελπίδας για τα παιδιά, σε υπερπλήρη καταφύγια και συχνά καταλήγουν να γίνονται τόποι θανάτου και δυστυχίας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο X.

Το Σάββατο το Ισραήλ χτύπησε το σχολείο αλ-Τζάουνι στο κέντρο του Νουσέιρατ, σκοτώνοντας δεκαέξι ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Η UNRWA ανέφερε πως 2. 000 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο εκεί εκείνη τη στιγμή.

Την Κυριακή ακολούθησε επίθεση στο σχολείο της Αγίας Οικογένειας στην πόλη της Γάζα, με τέσσερεις νεκρούς Παλαιστινίους σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας.

Το Λατινικό Πατριαρχείο στο οποίο άνηκε το σχολείο δήλωσε πως εκείνη τη στιγμή στους χώρους του σχολείου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.

Τη Δευτέρα, η Τρίτη επίθεση έγινε σε ένα άλλο σχολείο που διοικείται από την UNRWA στο Νουσέιρατ. Τοπικό νοσοκομείο δήλωσε πως αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν εκεί μετά την επίθεση.

«Η κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου δεν μπορεί να γίνει η νέα κανονικότητα», δήλωσε ο Λαζαρίνι, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.

Η Χαμάς έχει προειδοποιήσει πως οι εντεινόμενες επιθέσεις του Ισραήλ θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις διαμεσολαβούμενες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, με τον επόμενο γύρο αυτών να είναι προγραμματισμένος να γίνει την Τετάρτη στο Κατάρ.

Πηγή: aljazeera

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα: Υποψία για εμπρησμό ή έκρηξη στο Γηροκομειό; η φωτιά που «άναψε» φωτιές ΦΩΤΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Κάθειρξη πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, οργή στο δικαστήριο

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας, πού βρίσκεται ΦΩΤΟ

ΑΑΔΕ – Φορολογικές δηλώσεις: Με ρυθμό ρεκόρ η φετινή υποβολή