Ιταλία: Αύξηση 0,6% στο ΑΕΠ της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2023

Ιταλία: Αύξηση 0,6% στο ΑΕΠ της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2023

Το ΑΕΠ της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 0,6% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2022 και κατά 1,9% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η οικονομία της Ιταλίας στην φάση αυτή αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο από τις οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας προβλέπει συνολική ανάπτυξη 0,9% για τη φετινή χρονιά.

Σε σημερινή του ομιλία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο τόνισε ότι «η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την περίοδο της πανδημίας κορονοϊού και της ενεργειακής κρίσης καλύτερα απο ότι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις».

Παράλληλα ο Βίσκο δήλωσε ότι «η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες» και ότι κύριος στόχος παραμένει επίσης η επιστροφή του πληθωρισμού σε φυσιολογικό επίπεδο.

«Πρέπει να ακούσουμε τα αιτήματα των νέων μας και να τους εξασφαλίσουμε κατάλληλες απολαβές για την επαγγελματική τους εξέλιξη» δήλωσε τέλος ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναπτυξιακός Νόμος: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
Market pass: Κλείνουν οι αιτήσεις - Πότε η πληρωμή
Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει
Επενδυτές ακινήτων επιλέγουν την Ελλάδα - Ποιες περιοχές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους