Ακτιβίστρια επιστρέφει στην Ιταλία: Κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό Ούγγρων νεοναζί

Ο πατέρας της Σάλις αναμένεται να φτάσει στη Βουδαπέστη αργότερα μέσα στην ημέρα για να την πάρει πίσω στην Ιταλία, πρόσθεσε ο δικηγόρος της.

Ακτιβίστρια - Ιταλία

Ελεύθερη η ακτιβίστρια Ιλάρια Σάλις να επιστρέψει στη χώρα της, την Ιταλία, μετά και την εκλογή της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η αστυνομία αφαίρεσε το ηλεκτρονικό της βραχιολάκι, με συνέπεια η Σάλις να «καθαρίσει» από τον κατ’ οίκον περιορισμο στη Βουδαπέστη και να ετοιμάζεται να γυρίσει στα πάτρια εδάφη.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απολαμβάνουν ισχυρή νομική ασυλία από τις διώξεις, ακόμη και αν οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα που διαπράχθηκαν πριν από την εκλογή τους. Η 39χρονη δασκάλα κατηγορήθηκε στην Ουγγαρία ότι συμμετείχε σε επιθέσεις μιας αντιφασιστικής ομάδας εναντίον νεοναζί.

Ο πατέρας της Σάλις αναμένεται να φτάσει στη Βουδαπέστη αργότερα μέσα στην ημέρα για να την πάρει πίσω στην Ιταλία, πρόσθεσε ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με το protothema, η Σάλις κρατούνταν στην Ουγγαρία για περισσότερο από έναν χρόνο σε μια υπόθεση που ώθησε την ιταλική Συμμαχία των Πρασίνων και της Αριστεράς να την προτείνει μεταξύ των υποψηφίων της στις ευρωεκλογές.

Η υπόθεσή της προκάλεσε οργή στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, αφού οδηγήθηκε σε μια ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο με τα πόδια και τα χέρια της δεμένα και με μια αλυσίδα γύρω από τη μέση της.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Ηλεία: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, εμφανίστηκε μετανιωμένος

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Άνδρας μαχαίρωσε και πέταξε από το μπαλκόνι τη γυναίκα του

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου – εντός Φωτήλας

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις