Ιταλία: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ιταλία… η τελική επιλογή θα είναι δική σας», δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε πως «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ιταλία και, στις 25 Σεπτεμβρίου, η τελική επιλογή θα είναι δική σας», σε ομιλία της στην Ανκόνα της Ιταλίας.

έτοιμοι

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε πως «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ιταλία και, στις 25 Σεπτεμβρίου, η τελική επιλογή θα είναι δική σας», απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος την Ανκόνα της Ιταλίας , σε προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε εκεί.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, απέδειξαν ότι το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης έχει αποτύχει, και ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εθνική βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας. «Λέμε “ναι” στους πρόσφυγες αλλά “όχι” στην παράτυπη μετανάστευση και στις μαφίες που την εκμεταλλεύονται», τόνισε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας.

Παράλληλα, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το ότι χαρακτήρισε χθες, τους νέους που υποφέρουν από βουλιμία και ανορεξία, «άτομα που δεν σέβονται τους κοινωνικούς κανόνες». Στην ίδια λογική, πάντα, υπογράμμισε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το «ριτουίτ» βίντεο με βιασμό Ουκρανής γυναίκας από αιτούντα άσυλο, κάτι για το οποίο κατακρίθηκε από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

«Το βίντεο αυτό, ανάρτησε πρώτη μεγάλη εφημερίδα της χώρας μας, αλλά τώρα θα ξεκινήσουν, πιθανότατα, δικαστική έρευνα σε βάρος μου», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό πρόβλημα, κατέκρινε τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στο παρελθόν με την Ρωσία, αλλά και τις νέες συμφωνίες για εισαγωγή αερίου από την Αλγερία. «Έχουμε φυσικό αέριο, εδώ στην Ιταλία, στην Αδριατική, και πρέπει να βασιστούμε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, τέλος, επιτέθηκε κατά της «δήθεν υπεροχής της αριστερής σκέψης», την οποία χαρακτήρισε «άνευ περιεχομένου» και κατηγόρησε μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου ότι έχει προκαταλήψεις και δεν παρουσιάζει τις θέσεις του κόμματός της όπως είναι στην πραγματικότητα.