Ιταλία: Η Μελόνι φέρνει πρόστιμα σε μαθητές για την καταπολέμηση της σχολικής βίας
Υπό το «καθεστώς Μελόνι», ο βαθμός συμπεριφοράς θα αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα αξιολογούνται με βάση τη συμπεριφορά τους κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Η βαθμολογία θα είναι από το 1 μέχρι το 10.
Επιβολή προστίμων, αλλά και βαθμολόγηση της συμπεριφοράς των μαθητών προβλέπει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Τζόρτζια Μελόνι.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίσα Bild, η Ιταλίδα πρωθυπουργός επαναφέρει στα σχολεία τον βαθμό συμπεριφοράς («Voto di condotta»), ο οποίος περιλαμβάνει ορισμένους «απαρχαιωμένους» – συγκριτικά με το σήμερα – κανονισμούς. Χαρακτηριστικά, ένας μαθητής που κάνει φασαρία στην τάξη δεν θα προβιβάζεται στην επόμενη, όσο καλοί και αν είναι οι βαθμοί του, που αφορά σε μόνο ένα από τα πολλά αντίστοιχα μέτρα, με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι μαθητές και καθηγητές στην Ιταλία.
Ο βαθμός συμπεριφοράς εισήχθη το 1924 στα ιταλικά σχολεία, υπό τον φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι και ίσχυε μέχρι τη δεκαετία του 1970.
Υπό το «καθεστώς Μελόνι», ο βαθμός συμπεριφοράς θα αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα αξιολογούνται με βάση τη συμπεριφορά τους κατά την παραμονή τους στο σχολείο. Η βαθμολογία θα είναι από το 1 μέχρι το 10.
Όποιος μαθητής θα λαμβάνει βαθμολογία συμπεριφοράς κάτω από το μέσο όρο, θα μένει στην ίδια τάξη. Ακόμη κι αν είναι καλός στα μαθήματα. Αλλά, αυτοί που βαθμολογούνται με έξι, θα αναγκάζονται να γράψουν μία έκθεση, υπό τον τίτλο: «Ιθαγένεια και αλληλεγγύη» για να προβιβαστούν.
Η επαναφορά του πειθαρχικού μέτρου είναι μέρος της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μελόνι.
Πρόστιμα για τους βίαους μαθητές
Παράλληλα, αυστηρότερα θα γίνουν και τα ισχύοντα πειθαρχικά μέτρα στα σχολεία.
Χαρακτηριστικά, οι μαθητές, οι οποίοι θα παίρνουν αποβολή για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αντιμετωπίζουν ποινές, όπως η κοινωνική εργασία.
Τα παιδιά και οι νέοι που θα γίνονται βίαιοι απέναντι στους δασκάλους τους θα πρέπει στο μέλλον να καταβάλουν πρόστιμα, ύψους έως και 10.000 ευρώ, όπως υποστήριξε ο 63χρονος Ιταλός υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα.
«Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα λάβει υπόψη τη συμπεριφορά των μαθητών στη συνολική αξιολόγηση της σχολικής τους επίδοσης. Επιπλέον, η μεταρρύθμιση θα αποκαταστήσει «την εξουσία των εκπαιδευτικών». Η ίδια η Μελόνι δεσμεύτηκε ότι ο νέος κανονισμός θα επαναφέρει τον «σεβασμό» στα ιταλικά σχολεία.
Ένας από τους λόγους για τον οποίο λήφθηκαν αυτά τα μέτρα είναι ότι, στην Ιταλία, οι επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς αυξήθηκαν πρόσφατα πάνω από 110% σε σύγκριση με το 2023.
Η Ένωση Διευθυντών Σχολείων της Ιταλίας τάσσεται υπέρ του νέου νόμου σε αντίθεση με την αντιπολίτευση της χώρας που ασκεί δριμεία κριτική στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με το επιχείρημα ότι είναι αναχρονιστική και σκληρή.
Ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Μελόνι ακολουθεί μια αυταρχική πορεία στην εκπαιδευτική πολιτική, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα υπενθυμίζοντας ότι, μόλις τον Ιούλιο, έγινε πρωτοσέλιδο η απόφαση του ιταλικού υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει τα smartphone στα σχολεία.
Διαβάστε επίσης:
Μέση Ανατολή: Πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες από τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο ΒΙΝΤΕΟ
Καιρός: Πότε αναμένεται η νέα κακοκαιρία, τι προβληματίζει τους μετεωρολόγους
Πάτρα: «Φράκαρε» το σύμπαν, κυκλοφοριακά προβλήματα σε Περιμετρική, Πανεπιστημίου και παραλιακή ΦΩΤΟ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Εκπαιδευτικά Κέντρα «Ορμή – Άριστα»: 40 χρόνια επιτυχιών και το αδιαχώρητο στη «Γιορτή της Τούρτας» ΦΩΤΟ
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Προβολή της ταινίας «Άγιος Παΐσιος» στο Μιντιλόγλι ΦΩΤΟ
