Ιταλία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί

Ιταλία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πως απόψε θα υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατία, με την χώρα να βρίσκεται σε πολιτική κρίση.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντάγκι συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε στα μέλη του την απόφασή του να παραιτηθεί.

Πιο αναλυτικά, σε επίσημο ανακοινωθέν την ιταλικής κυβέρνησης, αναπαράγεται η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος τονίζει: «Θέλω να σας ανακοινώσω ότι απόψε πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι σημερινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικό γεγονός από πολιτικής απόψεως. Δεν υφίσταται πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί βάση της κυβερνητικής δράσης. Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας η οποία στήριξε αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της δεν υφίσταται πλέον.

Τις ημέρες αυτές από μέρους μου καταβλήθηκε η μέγιστη προσπάθεια για να συνεχιστεί η κοινή πορεία, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι όμως σαφές από την πολιτική συζήτηση και από τη σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή».

Ο Ντράγκι υπενθύμισε ότι θα συνέχιζε ως πρωθυπουργός «μόνο αν υφίστατο η προοπτική υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για το οποίο είχε λάβει την αρχική ψήφο εμπιστοσύνης».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Ρωσία: Ρεκόρ στο εμπορικό της πλεόνασμα τους μήνες του πολέμου με την Ουκρανία
Κακοκαιρία στην Ιταλία: Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - ΒΙΝΤΕΟ
Μπάιντεν: Προσφέρει πάνω από 50 δισ. δολάρια για την παραγωγή μικροτσίπ στις ΗΠΑ