Ιταλία – Τουρισμός: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έλλειψη προσωπικού για το 2022

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού

Ιταλία - Τουρισμός: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έλλειψη προσωπικού για το 2022

Η Ιταλία είναι η χώρα που σύμφωνα με νέα έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού θα επηρρεαστεί περισσότερο το 2022 από την έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό τομέα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ιταλία υπάρχουν 250.000 εργαζόμενοι λιγότεροι: δηλαδή μία στις έξι θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να καλυφθεί, ενώ οι δύο τομείς που επηρρεάζονται περισσότερο είναι αυτοί της φιλοξενίας και των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Στην Ευρώπη, οι κενές θέσεις εργασίας αγγίζουν το 1,2 εκατομμύρια και από αυτές οι 71.000 αφορούν στη Γαλλία. Μεταξύ των κλάδων που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα είναι οι αεροπορικές μεταφορές αφού μία στις τρεις θέσεις θα παραμείνει κενή και 128.000 συνολικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκεί, εστιατόρια και ξενοδοχεία δίνουν μάχη για να βρουν προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά όμως η βρετανική κυβέρνηση αντιτίθεται στο ενδεχόμενο να αναζητηθούν εργαζόμενοι από άλλες χώρες. Ένα μέτρο που ωστόσο υιοθέτησε η Πορτογαλία αν και συγκριτικά επηρρεάζεται λιγότερο αφού η έλλειψη προσωπικού εντός των δικών της φτάνει τις 49 χιλιάδες.

Πάντως, μαζί με την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας, προτείνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, η διευκόλυνση της κινητικότητας των εργαζομένων μέσω ευνοικότερων πολιτικών στην έκδοση βίζας, η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογικών και ψηφιακών λύσεων, η εξ αποστάσεως εργασία και η παροχή επιδομάτων εκπαιδευτικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιου Ταξιδίων και Τουρισμού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προσέλκυση εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θλίψη στη Γαλλία: Πέθανε ο διάσημος εικονογράφος του «Μικρού Νικόλα», Ζαν Ζακ Σανπέ
Ανατροπή για τους εμβολιασμένους: Δεν χρειάζεται να μπαίνουν πλέον σε καραντίνα όσοι νοσούν από κορονοϊό
Γερμανία: 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε λούνα παρκ της Legoland - Κινητοποίηση και ελικόπτερου
Αφγανιστάν: Ενας χρόνος με τους Ταλιμπάν στην εξουσία