Κ. Αχαΐα: Η Περιφέρεια αναλαμβάνει να “επουλώσει” το λιμανάκι των Αλυκών

image 628662

Σε φάση αντίστροφης μέτρησης για τον τρόπο αντιμετώπισης της πρόσφατης ζημιάς, που προκάλεσε η κακοκαιρία, στο λιμανάκι των Αλυκών Κάτω Αχαΐας, τελεί η Περιφέρεια, υπηρεσίες της οποίας αφού έχουν προβεί σε αυτοψία για τεχνικής φύσεως στοιχεία, θα πρέπει τώρα να καθορίσουν τους τρόπους παρέμβασής τους.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο οικισμός έχει πολλά και χρόνια νομικά ζητήματα, η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΔΕ είναι έτοιμη να «βάλει χέρι» στις παράκτιες εγκαταστάσεις, για να επουλώσει το ρήγμα που προκλήθηκε μετά την αποκοπή κομματιών τσιμέντου στους βραχίονες δεσίματος των καϊκιών, βοηθώντας έτσι τους ντόπιους επαγγελματίες ψαράδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης, μιλώντας στην «Π», προανήγγειλε την πραγματοποίηση μεγάλης σύσκεψης για το πρόβλημα, αμέσως μετά το Πάσχα. Επέμεινε δε στην αρχική του κατεύθυνση, δηλαδή στην κήρυξη της περιοχής σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ώστε να υπερπηδηθούν νομικά ζητήματα κι έτσι να εκτελεστούν οι απολύτως απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Από κει κι έπειτα ο κ. Ζαΐμης προκρίνει τα αρχικά σχέδιά του για το μοναδικό ψαροχώρι της Αχαΐας, δηλαδή τη νομιμοποίηση της υπόστασης του λιμανιού διά της απεμπλοκής συναρμοδίων δυσκίνητων κρατικών φορέων, που θα οδηγήσει σε σύννομη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και στην ανάπλαση του οικισμού. Παράλληλα, με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, θα καλέσει την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου των Αλυκών «ΕΤΑΔ» να συνυπογράψουν προγραμματική σύμβαση τακτοποίησης του καθεστώτος και την «Κτηματική« να παραχωρήσει τους χώρους έξω από τα σπίτια.     

Ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς, επιμένει πάντως στην αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης εργασιών σε εγκαταστάσεις, δίχως νόμιμη ύπαρξη, ακόμα και για λήψη προσωρινών μέτρων στο κρηπίδωμα του λιμενίσκου ή στο ξεμπάζωμα της εισόδου του ώστε τα καΐκια να μην βγαίνουν για ψάρεμα μετ’ εμποδίων.

Δ.Τ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

farmakis 3
FB IMG 1627752110641
mperlega
ntinos ziria