Καμπανάκι ΠΟΥ: Kίνδυνος εκδήλωσης εστίας χολέρας μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Κακχόβκα

Καμπανάκι ΠΟΥ για κίνδυνο χολέρας μετά τις καταστροφές του φράγματος Νόβα Κακχόβκα.

Καμπανάκι ΠΟΥ: Kίνδυνος εκδήλωσης εστίας χολέρας μετά την καταστροφή του φράγματος Νόβα Κακχόβκα

Δραματική προειδοποίηση να μην υποτιμηθεί ο αντίκτυπος της καταστροφής του φράγματος Νόβα Κακχόβκα στην ύδρευση, τα συστήματα αποχέτευσης και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της περιοχής απηύθυνε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος, σημειώνοντας ότι η καταστροφή του φράγματος έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο, οδηγώντας σε σοβαρές πλημμύρες, εκτοπισμό κοινοτήτων και σημαντικές υποδομές αλλά και περιβαλλοντικές ζημιές.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τις αρχές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και με προληπτικά μέτρα κατά των υδατογενών ασθενειών, βελτιώνοντας την επιτήρηση των ασθενειών.

«Η ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται στο πεδίο, εξετάζοντας συνεχώς τις ανάγκες υγείας για να υποστηρίξει τους πληγέντες. Τις επόμενες ημέρες, ο ΠΟΥ θα παραδώσει επιπλέον προμήθειες για την ενίσχυση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο Δρ. Τένδρος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο εξάπλωσης χολέρας, η τεχνική σύμβουλος του ΠΟΥ Τερέζα Ζακαρία είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης εστίας χολέρας, καθώς το παθογόνο υπάρχει στο περιβάλλον. Παράλληλα ο ΠΟΥ συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας για τη δημιουργία μηχανισμών που θα διασφαλίζουν ότι τα εμβόλια θα μπορούν να εισαχθούν εάν χρειαστεί.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ