Καύσιμα: Πτώση σχεδόν 30 λεπτά το λίτρο σε έναν μήνα – Οι τιμές βενζίνης και diesel κίνησης στην Πάτρα

Οι τιμές σε βενζίνη και diesel κίνησης σημειώνουν πτώση, ενώ νέα αποκλιμάκωση αναμένεται τις τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Εντυπωσιακή είναι η πτώση των τιμών στα καύσιμα τον τελευταίο μήνα και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον και την επόμενη εβδομάδα με τις διεθνείς τιμές να τείνουν διαμορφωθούν σε επίπεδα κοντά σε εκείνα πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα από τις 9 Νοεμβρίου έως και τις σήμερα σε ένα δείγμα από πρατήρια που παρακολουθεί η imerisia για την Αττική, μέσα στο fuelgr.gr, η λιανική τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη έχει υποχωρήσει περίπου 27 λεπτά το λίτρο, ενώ η μείωση στο diesel κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερη και διαμορφώνεται στα 28 – 29 λεπτά το λίτρο.

Αντίστοιχα για το diesel κίνησης η τιμή ήταν στις 9 Νοεμβρίου στα 2,019 ευρώ το λίτρο και σήμερα ήταν στο 1,735 ευρώ το λίτρο.

Σημαντική είναι επίσης και η μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, που από 1,27 ευρώ το λίτρο που ξεκίνησε, σήμερα πωλείται κάτω από το 1,1 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές στην Πάτρα

Σύμφωνα με το fuelgr.gr την Πέμπτη 8/12 ο μέσος όρος τιμής της αμόλυβδης στην Πάτρα ήταν στα 1,902 ευρώ το λίτρο, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 1,839 και 1,959 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα για το diesel κίνησης ο μέσος όρος τιμής στα 1,823 ευρώ το λίτρο με τις τιμές να κυμαίνονται από 1,690 έως 1,899 ευρώ το λίτρο.

Έρχονται και νέες μειώσεις στην αντλία 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και σήμερα, παρά τα σημάδια ανάκαμψης που έδειχναν από το πρωί.

Λίγο πριν τις 21:00 η τιμή για το Brent ήταν στα 76,75 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 0,54%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέχρι μεσημέρι η τιμή «μαύρου χρυσού» έφτασε μέχρι 80,49 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινείται σήμερα και η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,055.

Το Brent πέρυσι την ίδια χρονική στιγμή ήταν στο 74,54 δολάρια, ενώ το ευρώ στα 1.1241.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments