«Καύσιμο» εκκίνησης με 330 εκατ. ευρώ στην Εστίαση – Με τοπική «υπογραφή» το πρόγραμμα

image 615339

Μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, η κυβέρνηση άνοιξε τον φάκελο «εστίαση», ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων στήριξης με «ζεστό» χρήμα υπό μορφή επιχορήγησης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της επανεκκίνησης.

> Θα δοθεί στις επιχειρήσεις εστίασης υπό μορφή επιχορήγησης, το 7% του αποδεδειγμένου τζίρου του 2019, ως κεφάλαιο κίνησης, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες αγορές και προσαρμογές.

> Την επιχορήγηση θα δικαιούνται επιχειρήσεις που έχασαν τουλάχιστον το 30% του τζίρου τους.

> Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

> Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.

> Συσταθείσες εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.

> Επιχειρήσεις εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.

> Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που θα διαχειριστεί ο ΕΦΕΠΑΕ, πρόεδρος του οποίου εκλέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

fame
fotia ziria 6
sakellaropoulos panagiotis
αμαλια