Και περιορισμοί και αύξηση: Η κουτή αντίφαση

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ δεν βοηθούν την άσκηση πολιτικής που έχει ευθεία επίδραση στην κοινωνία. Οταν, από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση μάχεται για να υιοθετηθούν αυτοματοποιημένα τα υγειονομικά μέτρα στον εκπαιδευτικό χώρο, είναι ανεξήγητο γιατί υπονομεύει τη μάχη αυτή με την αντίρροπη απόφαση της αύξησης του αριθμού των μαθητών σε τάξεις, προκειμένου να καλύψει μειωμένες εκπαιδευτικές μονάδες με λιγότερους εκπαιδευτικούς. Και όλα αυτά, ενώ ήδη έχει ανοιχτά διάφορα μέτωπα στην παιδεία. Δεν χρειαζόταν κι άλλο, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην κοινωνία.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από όσους εκπαιδευτικούς ή γονείς αρνούνται το εμβόλιο. Εκείνοι χάνουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, στο μέτρο που επιδεινώνουν μια κατάσταση την οποία καταγγέλλουν!

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2021

Η ΑΝΑΚΩΧΗ στη μάχη των Καλαβρύτων δίνει τα περιθώρια για αναδιατυπώσεις και εξομαλύνσεις ως προς την εξιστόρηση των συμβάντων του μηνός Μαρτίου 1821.
ΕΥΛΟΓΕΣ οι ευαισθησίες, εύλογες και οι υπερ-ευαισθησίες σε γεγονότα που άπτονται της συλλογικής μνήμης, της ταυτότητας και της υπερηφάνειας για την καταγωγή και τον τόπο.
ΑΛΛΑ δεν παραβλέπεται ότι σ’ αυτή την ιστορία, του Οκτωβρίου 2021, έπαιξαν τον ρόλο τους και κάποιοι πολιτικαντισμοί, και παραταξιακά συμφέροντα, και ποικιλώνυμοι ανταγωνισμοί, επιπέδου επιβουλής στην κατσίκα του γείτονα.
ΑΣ ΜΗΝ αδικούνται πρόσωπα που προσπάθησαν μέσα στο επετειακό έτος να ασχοληθούν με την ιστορία του τόπου τους, βαλλόμενοι από παράγοντες που απλά περίμεναν με το καριοφίλι στο χέρι. Κατά τις γνωστές τοπικές παραδόσεις.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ του έτους, ας ζυγίσει καθένας πώς διέθεσε εαυτόν κατά το επετειακό έτος 2021.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ