Καιρός: Επιστρέφει η ζέστη την Κυριακή – Πού θα φτάσει τους 34 βαθμούς και πού έρχεται σκόνη
Η κακοκαιρία υποχωρεί και ο ήλιος επιστρέφει στις περισσότερες περιοχές, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τις συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή 26 Ιουλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μετά τα έντονα φαινόμενα που προκάλεσαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους στα ηπειρωτικά και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα αγγίξει τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι μετεωρολογικές συνθήκες θα αρχίσουν παράλληλα να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως προς τη δυτική Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα είναι στις περισσότερες περιοχές μεταβλητοί, έντασης 3 έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Προγενέστερη πρόγνωση της ΕΜΥ έκανε επίσης λόγο για γενικά αίθριο καιρό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.
Αίθριος καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική ο ουρανός θα είναι αίθριος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοια θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τους 19 έως τους 32 με 33 βαθμούς.
Έως 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία οι ελάχιστες τιμές θα είναι κατά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 33 με 34 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιότερα τμήματα δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Αφρικανική σκόνη στα δυτικά
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης να γίνεται σταδιακά αισθητή.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου οι ελάχιστες τιμές θα είναι αισθητά χαμηλότερες.
Έως 6 μποφόρ σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά στην ανατολική και νότια Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς και στην Κρήτη τους 32 με 33.
Ηλιοφάνεια αναμένεται και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Ο Φωκίων Ζαΐμης στο Προεδρικό με πατέρα και γιo ΦΩΤΟ
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Στο Μάνεσι η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Ο εορτασμός της Αγίας Άννας στην Αρραβωνίτσα
