Καιρός: Έρχεται πρόωρος χειμώνας με ισχυρούς βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου – Κρύο μέχρι το Σαββατοκύριακο
Σε χειμωνιάτικο σκηνικό περνά σταδιακά η χώρα από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία υποχωρεί, αλλά τη θέση της παίρνουν ισχυροί βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η επικράτηση του κρύου, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται μέχρι και το Σαββατοκύριακο.
Όπως εκτιμά ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, οι βόρειοι άνεμοι θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από την Τετάρτη και θα ενισχυθούν περαιτέρω την Πέμπτη, φτάνοντας στα πελάγη ακόμη και τα 8 μποφόρ.
Η αλλαγή θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όταν στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Ελλάδα, μάλιστα, προβλέπονται μονοψήφιες θερμοκρασίες.
«Από το φθινόπωρο πάμε στον πρώιμο χειμώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, περιγράφοντας τη μεταβολή που αναμένεται στο καιρικό σκηνικό.
Τι προβλέπει η ΕΜΥ για την Τετάρτη
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ νωρίς το πρωί ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις ανατολικές περιοχές.
Για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί για τοπικά περιορισμένη ορατότητα, κυρίως στα δυτικά, όπου στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια, όπου θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και στο Ιόνιο θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Κρύο μέχρι το Σαββατοκύριακο
Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να διατηρήσει χαμηλές τις θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γιώργου Τσατραφύλλια, να αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Έτσι, μετά τις πρόσφατες βροχές και καταιγίδες, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι πλέον οι ισχυροί βοριάδες και η αισθητή ψύχρα, σηματοδοτώντας την πρώτη ουσιαστική χειμερινή αίσθηση του φετινού Νοεμβρίου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θεατρική παράσταση – αφιέρωμα στις γυναίκες του Μεσολογγίου ΦΩΤΟ
Το ZERO PARADES: Director’s Cut κυκλοφορεί σήμερα σε PS5, Xbox και Switch 2
Πώς καθαρίζεις γυάλινα μπουκάλια σωστά
Ευαγγελία Μουμούρη για ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Έδωσα κι εγώ χρήματα
Έχετε Galaxy SmartTag3; Δείτε πώς να το ρυθμίσετε και να εντοπίζετε κλειδιά και αποσκευές
