Καιρός: Παγετός στα βόρεια της χώρας – Στους -4,3 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Οι καιρικές συνθήκες σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως δύσκολες.

pagetos

Οι καιρικές συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έχουν αποδειχτεί πιο δύσκολες τις τελευταίες ημέρες, με τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας να σημειώνουν ακόμα και παγετό, με το θερμόμετρο να πέφτει αρκετά κάτω από το 0.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου με -4,3 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα τις πρωινές ώρες και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-2,9°C), στο Βουτύρο Καρπενησίου (-2,6°C), στον Νέο Καύκασο (-2,2°C), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-2,1°C), στο Περιθώρι Νευροκοπίου (-2,1°C), στο Νευροκόπι (-2,1°C) και στο Ελεύθερο Γρεβενών (-2°C).

καιρός

Ανεβαίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού σήμερα αναμένονται γενικά νεφώσεις με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως έξι και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως επτά μποφόρ. Μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία όπως αναφέρει το newsbeast.gr, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -1 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.