Καιρός: Πότε αναμένεται κύμα ψύχους στη Δυτική Ελλάδα – Η σημερινή πρόγνωση για την Πάτρα

«Η απουσία της ηλιοφάνειας στη διάρκεια της ημέρας και η μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας θα κάνουν πιο αισθητό το κρύο», δηλώνει στην «Π»  ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος.

Ειδήσεις Πάτρα

Με τη γενική αίσθηση ανησυχίας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη για τη διαφαινόμενη αύξηση των τιμών στα καύσιμα, το ενδιαφέρον πολλών στρέφεται στον καιρό και τις συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος » επικοινώνησε με τον έμπειρο προγνώστη μετεωρολόγο Νίκο Θεοδοσόπουλο για να μας μεταφέρει τα δεδομένα που υπάρχουν για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ειδήσεις Πάτρα

Ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος

«Η αξιοπιστία των προβλέψεων για τις συνθήκες ψύχους σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης (Κεντρική και Βόρεια) για τον Δεκέμβριο βρίσκεται αρκετά ψηλά και φαίνεται πως θα ξεκινήσουν με μεγάλη διάρκεια, κυρίως προς το τέλος αυτής της εβδομάδος και της ερχόμενης. Για τη χώρα μας και κυρίως βορειοδυτικά και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε επεισόδια ψύχους μικρότερης διάρκειας, όπως αυτό θα συμβεί την Κυριακή προς Δευτέρα» τόνισε ο κ. Θεοδοσόπουλος και συνέχισε για τη Δυτική Ελλάδα: «Για τη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές (16 βαθμούς η μέγιστη) ωστόσο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, με βεβαιότητα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν πτώση. Η απουσία της ηλιοφάνειας στη διάρκεια της ημέρας και η μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας θα κάνουν πιο αισθητό το κρύο. Σύμφωνα με τη μηνιαία πρόβλεψη, μέχρι τα Χριστούγεννα δεν αναμένεται κάποιο κύμα ψύχους και κάποιο χειμωνιάτικο με χιονοπτώσεις στην Πάτρα ή εντός των Καλαβρύτων στα 800 μέτρα υψόμετρο. Προς τα Χριστούγεννα η ελάχιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται περίπου στους 7 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές και η μέγιστη στους 16-17. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιανουάριος θα είναι όπως ο Δεκέμβριος, όπως έχω αναφερθεί στο pelop.gr, θα είναι ο πιο ψυχρός μήνας του χειμώνα με κύματα ψύχους και με επεισόδια χιονοπτώσεων που θα δούμε στην πορεία, αλλά πάνω από 700-800 μέτρα υψόμετρο για την περιοχή μας».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments