«Μαύρη σελίδα η απαγόρευση στον “Γιάννη τον φονιά”»: Η Καίτη Γαρμπή ξεσπά για τον Μητσιά
Η δημόσια παρέμβαση μετά την απαγόρευση στο Δίον και το αιχμηρό μήνυμα της Άννας Βίσση για την τελική κρίση του κοινού
Την απόλυτη στήριξή της στον Μανώλη Μητσιά εξέφρασε η Καίτη Γαρμπή, μετά την απαγόρευση να τραγουδήσει τον «Γιάννη τον φονιά» στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στο Instagram, η γνωστή τραγουδίστρια χαρακτήρισε όσα συνέβησαν «μαύρη σελίδα για το ελληνικό τραγούδι», υποστηρίζοντας ότι η διαχείριση της πνευματικής κληρονομιάς κορυφαίων δημιουργών δεν μπορεί να περιορίζεται σε εξώδικα και απαγορεύσεις.

«Τα τραγούδια δικαιώνονται μόνο όταν ακούγονται»
Η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε στη μακρόχρονη σχέση του Μανώλη Μητσιά με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί είχαν επιλέξει τον ερμηνευτή για να δώσει φωνή στα τραγούδια τους.
«Η διαχείριση της πνευματικής κληρονομιάς των μυθικών διαστάσεων δημιουργών μας δεν μπορεί να εξαντλείται σε εξώδικα και απαγορεύσεις, ειδικά όταν αφορά ερμηνευτές του ύψους του Μανώλη Μητσιά», έγραψε.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε την απόφαση που οδήγησε τον ερμηνευτή να απαγγείλει το κομμάτι αντί να το τραγουδήσει πλήγμα για την τέχνη.
«Είναι μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό τραγούδι και πληγώνει την τέχνη μας. Τα τραγούδια δικαιώνονται μόνο όταν ακούγονται. Στηρίζω απόλυτα τον Μανώλη Μητσιά», κατέληξε.
Η στιγμή που η ερμηνεία έγινε απαγγελία
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2026, στη συναυλία «Τα καλοτάξιδα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου», στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως προκύπτει από το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ανακοινώθηκε από σκηνής ότι ο Γιώργος Χατζιδάκις, γιος του Μάνου Χατζιδάκι, δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσίαση τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου σε μουσική του πατέρα του.
Η Αγαθή Δημητρούκα, διαχειρίστρια του έργου του Νίκου Γκάτσου και επιμελήτρια του προγράμματος, ανέφερε ότι η απαγόρευση είχε κοινοποιηθεί μέσω εξώδικης δήλωσης στην εταιρεία παραγωγής. Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από μέρος του κοινού, με θεατές να φωνάζουν «αίσχος».
Ο Μανώλης Μητσιάς ανέβηκε τελικά στη σκηνή και απέδωσε τον «Γιάννη τον φονιά» ως ποιητικό κείμενο, χωρίς μουσική.
«Είναι η πρώτη φορά μετά το 1977, όταν το τραγούδι γράφτηκε για μένα από τον Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι, που δεν το τραγουδάω αλλά το απαγγέλλω», είπε στους θεατές.
Και η Άννα Βίσση στο πλευρό του
Θέση για την υπόθεση πήρε και η Άννα Βίσση, δημοσιεύοντας μήνυμα στήριξης προς τον Μανώλη Μητσιά.
«Ο κόσμος δικαιώνει πάντα τα τραγούδια και τους ερμηνευτές τους», έγραψε η δημοφιλής τραγουδίστρια, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με παλαιότερη εκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού από τον Μανώλη Μητσιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Μύκονος: Ο Μάθιου ΜακΚόναχι χόρεψε στο Scorpios
- Μίνα Καραμήτρου: Αποχωρεί από το OPEN μετά από χρόνια συνεργασίας
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο γιος του Πάρης παίζει κιθάρα και τον… προορίζει για ντουέτο με τη Ρία Ελληνίδου
- Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Απαγορεύεται» – Η αυστηρή ανακοίνωση για την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντουεορτή στον Σελινούντα Αιγίου ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Την Παρασκευή η Κεντρική Εκδήλωση του 29ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2026
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Μιχόι Αχαΐας ΦΩΤΟ
