Κακοδιαχείριση των πρώην βλέπει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος μίλησε για τις τραγικές επιπτώσεις της προηγούμενης θητείας στον Δήμο

Κακοδιαχείριση των πρώην βλέπει ο δήμαρχος Μεσολογγίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με θέμα τις τραγικές επιπτώσεις της προηγούμενης θητείας στον Δήμο και τη δημοσιοποίηση ελέγχων και πορισμάτων.

Αναφέρθηκε σε χρέη και οφειλές 6 εκατ. ευρώ σε ΔΕΗ, ΕΦΚΑ, Εφορία, διαταγές πληρωμής κ.ά. και στάθηκε στην «κακοδιαχείριση», όπως τόνισε, της νυν αντιπολίτευσης, θέτοντας ερωτήματα από στελέχη της που ηγήθηκαν δημοτικών φορέων.

Μίλησε για «βιομηχανία» διαταγών πληρωμής και έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις, προεκλογικές προσλήψεις σε ΚΔΑΠ και ελλείμματα από «ανοίγματα», που σήμερα «τρέχει» να καλύψει η δημοτική του αρχή, με στόχο να ριχτεί «φως» σε όποια αδιαφανή συναλλαγή, την ώρα που κι άλλοι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη.

Άμεσα αντέδρασε η αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κάθε φορά που ξεσπά θέμα που τον στριμώχνει πολιτικά», όπως η διαχείριση απορριμμάτων. Μιλά για «θεσμικό ατόπημα».

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το αποχετευτικό της Πογωνιάς, με την κατασκευή δικτύου 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πολύ αναπτυξιακό έργο περιβαλλοντικής προστασίας που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θα συλλέγει αστικά λύματα και ορισμένες ποσότητες υπόγειου νερού, με ελεύθερη ροή και μέσω αγωγού τα λύματα θα μεταφέρονται στην ΕΕΛ Παλαίρου, 2,5 χλμ. από την πόλη, που παρουσιάζει τουριστική ανάπτυξη και προσελκύει επενδύσεις, όπως η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Βαρκό.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ