Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πόσο έδειξε το θερμόμετρο στο Παναχαϊκό

49 σταθμοί του δικτύου σταθμών του ΕΑΑ/Meteo.gr κατέγραψαν ολικό παγετό. Μεταξύ των 8 χαμηλότερων ενδείξεων την Τετάρτη η θερμοκρασία στο Παναχαϊκό όρος .

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πόσο έδειξε το θερμόμετρο στο Παναχαϊκό

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» την Τετάρτη 08/02, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας. Στο -6,9 βαθμούς ο υδράργυρος στο Παναχαϊκό όρος, μεταξύ των 8 χαμηλότερων θερμοκρασιών την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτηκυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών στην παρακάτω εικόνα, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι 49 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν συνθήκες ολικού παγετού (αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πόσο έδειξε το θερμόμετρο στο Παναχαϊκό

Χάρτης μεγίστων θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 08/02/2023, όπως αυτές καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

Παράλληλα, η διέλευση του δορυφόρου Sentinel 3 τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02 πάνω από τη χώρα μας, αποτύπωσε αντιπροσωπευτικά τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Βαρβάρα».

Η εικόνα όπως την επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζει τις περιοχές των ανατολικών τμημάτων της χώρας μας (από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα), στις οποίες εκδηλώθηκαν φαινόμενα (τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και χιονόνερο) και καλύπτονται από πυκνές νεφώσεις. Αντίθετα, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας μας, καθώς επίσης και σε μεγάλο τμήμα των Δωδεκανήσων, επικρατούσαν αίθριες συνθήκες.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πόσο έδειξε το θερμόμετρο στο Παναχαϊκό

Δορυφορική εικόνα της χώρας μας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 08/02/2023. Η λήψη της εικόνας έγινε από το δορυφόρο Sentinel 3 και η επεξεργασία της πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

 

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments