Εισαγγελική παρέμβαση για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό από τον χιονιά

Ο εγκλωβισμός οδηγών και το πολύωρο χάος στην Αττική Οδό, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

εισαγγελική

Συγκεκριμένα, με εντολή της προϊσταμένης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Όπως έγινε γνωστό, την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριανός.

Επίθεση στην Αττική Οδό από Στυλιανίδη για το χάος, τηλεργασία αύριο στο δημόσιο (βίντεο)
Ευθύνες στην Αττική Οδό για τη διαχείριση της κατάστασης με τα καιρικά φαινόμενα της «Ελπίδας», που έφερε χάος και απόγνωση στους οδηγούς θα αναζητήσει η Πολιτεία, σύμφωνα με τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έριξε ευθύνες στην εταιρεία της Ατττικής Οδού για τη σημερινή, ιστορική ταλαιπωρία των οδηγών.

«Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό να αναζητούν ευθύνες από την εταιρεία», είπε χαρακτηριστικά ο Χρ΄ήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία που γίνεται αυτήν την ώρα.

Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Απόψε το βράδυ η Αττική θα πληγεί ακόμη περισσότερο, προειδοποίησε ο υπουργός. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, τόνισε ο Χρ. Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Τηλεργασία αύριο
Ακόμη, επισημάνθηκε ότι θα υπάρξει τηλεργασία στο δημόσιο αύριο, Τρίτη 25/1.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Οικονόμου: Η ΕΛΑΣ δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις 
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και ανέφερε ότι 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, είπε ότι η Αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για συνδρομή βοήθειας σε προβλήματα.

Για την Αττική Οδό τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείριση αντιδρόμησης και κάλεσε και εκείνος τους πολίτες από την πλευρά του να μην κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες και δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αυτές. Τα προβλήματα και στην Κατεχάκη και στην Αττική Οδό προκλήθηκαν γιατί πολλοί δεν είχαν αλυσίδες, είπε.

Κολυδάς: Οι μεγάλες εντάσεις μέχρι και δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα
Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς τόνισε ότι τα σημερινά στοιχεία  για την κακοκαιρία δείχνουν ότι το κύμα που συνεχίζεται με εντάσεις θα κρατήσει και μετά τις 8, ενώ οι μεγάλες εντάσεις θα είναι μέχρι και δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση σε ορισμένες περιοχές και της Αττικής αλλά και της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, δίνουν μεγάλο ύψος χιονιού το βράδυ. Αυτό εξηγείται γιατί πέφτει η θερμοκρασία, σημείωσε.

Για το λεκανοπέδιο έδωσε ύφεση από το μεσημέρι της Τρίτης αν και λίγο πιο νωρίς θα έχουν μια εξασθένηση τα φαινόμενα και θα αρχίσουν να περιορίζονται στα βουνά. Στις άλλες περιοχές θα έχει εξασθένηση πρώτα σε Φθιώτιδα και Βόρεια Ευβοια και σταδιακά θα αρχίσει η εξασθένηση από βορρά προς νότο.

Ο παγετός αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος γιατί θα πέσει πιο πολύ η θερμοκρασία.

Πηγή: dnews.gr

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop