Κακουργηματική δίωξη στον 17χρονο που άρπαξε μωρά από Πειραιά και Ομόνοια
Ο ανήλικος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκων κάτω των 14 ετών κατά συρροή και το πλημμέλημα της έκθεσης σε βάρος ανηλίκων άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 17χρονου που άρπαξε βρέφος 30 ημερών στον Πειραιά, το απόγευμα της Τετάρτης (3/9).
Ο ανήλικος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ρατσιστικά κίνητρα του δράστη πίσω από την αρπαγή των βρεφών
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα κίνητρα του 17χρονου να ήταν ρατσιστικά. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε κατά τη σύλληψή του ότι θεωρούσε πως οι γυναίκες Ρομά «δεν προσέχουν τα παιδιά τους» και με τις πράξεις του «ήθελε να το αποδείξει».
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν την περασμένη Τετάρτη άρπαξε το μωρό μέσα από την αγκαλιά της μητέρας του στον Πειραιά. Το βρέφος βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα εγκαταλελειμμένο σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ακρόπολης.
Κατηγορείται και για προηγούμενη αρπαγή βρέφους
Δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ο 17χρονος φέρεται να προχώρησε σε παρόμοια πράξη. Σύμφωνα με την αστυνομία, τον περασμένο Μάιο είχε αρπάξει βρέφος 6 μηνών από την Ομόνοια, το οποίο εγκατέλειψε λίγο αργότερα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο. Η υπόθεση εκείνη είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία, ωστόσο ο ανήλικος δεν είχε οδηγηθεί τότε σε δίκη.
Οι Αρχές είχαν στοχοποιήσει τον 17χρονο και για άλλες παραβατικές ενέργειες. Μάλιστα, πρόσφατα είχε συλληφθεί στην περιοχή της Βάρης, όπου παρίστανε τον ελεγκτή σε μέσα μαζικής μεταφοράς, αποσπώντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.
Η νέα υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αντιμετώπισης ανηλίκων δραστών που εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα, καθώς και τα κενά στον μηχανισμό εποπτείας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ΠΟΤΕ μαχαίρι σε καρπούζι αν δεν κάνεις πρώτα αυτή την κίνηση
Το Matrix επιστρέφει: Πότε βγαίνει η 5η ταινία και η ταινία έκπληξη της Warner με τον Jim Carrey
Ελένη Βουλγαράκη: Ξεσπά μετά τις φήμες χωρισμού με τον Φώτη Ιωαννίδη
Τι σημαίνουν οι καφέ άκρες στα φυτά – Το λάθος με το πότισμα
Δέκα χρόνια προόδου με ένα μοντέλο ΑΙ – η ανακάλυψη της Google DeepMind
Ακύλας για τη 10η θέση στη Eurovision: Σίγουρα αδικηθήκαμε, σε καμία περίπτωση δεν το αξίζαμε
«Φίλτρο» της ΑΑΔΕ στις τραπεζικές καταθέσεις: Πότε το χαρτζιλίκι και οι αναλήψεις θεωρούνται κρυφή δωρεά
Το GTA 6 αποκαλύπτεται και το Netflix το δείχνει πρώτο
